July 04, 2018

Häälookini - tarjoushaukkailua ja näppylöitä

Kevään ja alkukesän aikana olen useaankin kertaan maininnut odotetut ystävien häät, jotka nyt siis vihdoin olivat viime viikonloppuna. Alun perin en suunnitellut tekeväni kovin paljon uusia hankintoja häitä varten, mutta koska onnistuin olemaan melkoinen tarjoushaukka, tuli sitten lopulta hankittua uuden mekon lisäksi myös kengät ja laukkukin.


Alun perin ostoslistalla oli tietysti mekko, jota voisin sitten käyttää muissakin tilaisuuksissa pitkin vuotta - mutta kuinkas sitten kävikään... Kun näin tämän kesäisen mekon Kaleidoscopen sivuilla, olin aika lailla myyty, ja vaikka kovasti yritin toppuutella, että mitenkäs ne tulevat talvihäät, niin ostettavahan tämä oli. Onneksi oli hyvä alennus, nimittäin mekon normaalihinta oli 79, mutta nappasin sen 70 % alennuksesta ja lisäksi vielä sain ensitilaajan etuna 15 % lisäalennusta, koska en ollut tästä verkkokaupasta aiemmin mitään tilannut! Tarjous oli niin siis hyvä, ettei tätä mekkoa yksinkertaisesti voinut jättää ostamatta. Toivottavasti sitten talvella talvihäiden alla tulee eteen yhtä hyviä tarjouksia...
Samaan ostoskoriin päätyi myös hopeiset kengät. Vaikka toki kenkiä kotona sovitinkin, niin en sitten jotenkin huomannut, että nämähän ovat aika leveää lestiä. No, pysyivät kyllä ihan hyvin jalassa eikä juhlissa onneksi hirveästi tarvitsekaan kävellä, MUTTA ette arvaa, sain näistä kengistä jonkun aivan kamalan allergisen reaktion, jollaista en ole aiemmin koskaan kokenut - molemmissa jaloissa oli seuraavana päivänä jalkapöydässä vana erittäin kutiavia näppylöitä kohdissa, jossa kenkien hihnat olivat koskeneet ihoon! Onneksi on kesä eikä tarvitse sukkia tai kenkiä, ja onneksi tahdonvoimani on riittänyt, enkä ole raapinut näppyjä, mutta voin kertoa, että kutina on edelleen aivan järkyttävä. Tätä kirjoittaessani on siis tiistai ja häät olivat lauantaina! No, kengät ovat vielä kaapissa ja ehkä annan niille vielä toisen mahdollisuuden ennen viimeistä tuomiota, mutta ehkä jonkinlainen ekstrapuhdistusoperaatio tai hihnojen teippaus tai kynsilakkaus tai vastaava voisivat olla paikallaan.
En ollut ajatellut hankkia uutta laukkua, mutta sitten tämä hopeakimallelaukku tuli vastaan - Tescosta. Eli kyllä, kympin laukku supermarketista, mutta sopi minusta tähän tilaisuuteen ja asukokonaisuuteen mainiosti, joten vaikka jäisi vähemmällekin käytölle, niin eipä ollut niin suuri investointi, että jäisi harmittamaan.

Hattua en edelleenkään hankkinut eikä niitä näissä häissä muillakaan näkynyt, mutta hiuskoristeita eli fascinaattoreita näkyi sitäkin enemmän. Fascinatorhan on siis hatulta näyttävä hiuspanta tai -solki, joka voi pidellä kutreille pientä hattua tai muuta koristetta, ja vaikka ne kieltämättä voivat suomalaiseen silmään näyttää hieman koomisilta, ovat ne täällä todellakin aivan ehdottomia juhlavarusteita. Omani oli kooltaan aika vaatimaton muiden vieraiden vastaaviin verrattuna, mutta toisaalta sitten muuten aika kiva. Ehkä sitten seuraaviin kemuihin investoin vähän näyttävämpään...

Mukavaa päivää kaikille!4 comments:

 1. Kaunis asukokonaisuus! Minä sain kerran vastaavaa ihottumaa uudesta urheilutopista, jota en ehtinyt pyöräyttämään koneessa ennen salia. Olkanauhojen kohdilla kulki sitten illalla näppylärivi, jota kutisi vimmatusti. Kortisoni auttoi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, oli mielestäni varsin sopiva kesähäihin! Kortisonia olen käyttänyt, mutta ei tunnu nyt näihin tepsivän, täytyy ilmeisesti vaan odottaa, että aika parantaa.

   Delete
 2. Oi ei, nämä allergiaoireet on mitä kummallisempia ja täällä paukkuu tuo nokkosrokko ajoittain, kuten toissailtana ihan yhtäkkiä. Allergialääke nassuun, niin johan taas kutka helpotti, mutta voi itku kengistä. Toivottavasti ne jäisi vielä käyttöön. Aivan ihana mekkonen ja tuo kukka hiuksilla kruunaa kokonaisuuden. <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. No niinpä ovat, toivottavasti siellä nokkosrokko jo hellittää!

   Delete