June 10, 2018

Aamiainen ja lasten leikkiä Priory Farmilla

Lauantaina tuntui siltä, että aamiainen ulkona on paikallaan. Juniorin aamu-uinnin jälkeen kurvasimmekin Juniorin kanssa läheiseen puutarhakeskus-kahvila-ravintola-lastenkohde-maatilakauppa-jne -paikkaan, jossa vietimmekin mukavan päivän. Tällaiset eri palveluin laajennetut puutarhakeskukset ovat täällä todella yleisiä ja suosittuja, ja ymmärrän kyllä hyvin, miksi.


Tämä Priory Farm, jossa me kävimme, on ihan oikeasti toimiva tila, mutta sen lisäksi siis myös puutarhakauppa, lasten luontoseikkailukohde, maatilatuotteiden ja paikallisten tai muiden pientuottajien herkkutuotteiden myymälä ja kokonainen pieni keidas kaikenlaista kivaa. Toinen suosikkipuutarhakauppani on sekin varsinainen lifestyle-kauppa, sillä kasvien ja muiden puutarhatarvikkeiden lisäksi sieltä saa myös vaatteita, sisustustarvikkeita, lahjaesineitä, herkkuja, askartelutarvikkeita unohtamatta tietysti erilaisia juhlapyhiin liittyviä koristeita - joulu, pääsiäinen ja halloween suurimpina.
Kukat volkkariin?
Lohi-avokado-uppomuna-aamiaiseni paikalla leivotun leivän päällä oli kerrassaan mainio, ja Juniorikin oli varsin tyytyväinen pain de chocolatiinsa ja okei, tunnustan, Juniori sai vielä lisäksi valtavan keksinkin. Ennen kuin luulette, että syötän lapselleni aamiaiseksi pelkkää sokeria, niin todettakoon, että ennen uintitreenejä lapsukainen sai kotona ihan oikean, kunnon aamupalan.

Kahvilan yhteydessä ulkona on hyvänkokoinen aidattu leikkipaikka, jossa Juniori pääsi muun muassa keinumaan ja ajamaan traktorilla minun nauttiessani aamiaistani. 7-vuotias on jo kuitenkin aika omatoiminen leikkipuistossa, mikä on kieltämättä aikas kivaa näin vanhemman näkökulmasta.Farmin toisella laidalla on lisää tekemistä. Ulkoilmakahvilan yhteydessä on suuri merirosvolaiva, jossa voi kiipeillä ja leikkiä piilosta, ja reippailijoille on tarjolla Discovery Walk, sopivan mittainen kävely, jonka varrella on tehtäviä ja tekemistä monenikäisille.

Kävelyn jälkeen poikkesimme vielä Farm Shop -herkkukauppaan, jossa on tarjolla aivan paikallisia kuin muutenkin pienempien tuottajien tuotteita tuoreesta lihasta, makkaroista ja leivonnaisista erilaisiin kastikkeisiin, oluisiin ja gineihin. Ginithän ovat nyt huippumuodikkaita, ja niitä saa monin eri tavoin maustettuina. Maistoin itse esimerkiksi granaattiomena-ruusu-makuista ginilikööriä, joka olikin kyllä todella hyvää, tosin aika ruusuista. Kuulemma hyvää esimerkiksi proseccon kanssa, proseccohan on toinen huippusuosittu juoma täällä, ei ole asiaa jota ei voisi juhlistaa kuohujuomalla. No, ruusugini jäi nyt ostamatta, tyydyn nyt toistaiseksi vain Napueen. Myös raparperigini on erittäin suosittua.

Jos maatilojen tuotteet ja paikalliset herkut kiinnostavat, kannattaa Britanniassa vierailevan tutustua tällaisten keskusten lisäksi myös Farmer's Market -tuottajamarkkinoihin. Tällaiset markkinat ovat erittäin suosittuja nekin ja niillä on usein mukava tunnelma, sen lisäksi, että tietysti saa suunsa makeaksi ja vatsansa täyteen paikallisia tuotteita. Markkinoita löytyy Lontoostakin ja suurkaupungin vilinässä on tietysti aina vanha kunnon Borough Market.

Herkullista päivänjatkoa!

No comments:

Post a Comment