May 04, 2018

Pitkä viikonloppu edessä ja puutarhauutisia

Vaikka vappua ei täällä Englannissa vietetäkään, on meillä näin toukokuussa muuten parikin mukavaa ylimääräistä vapaapäivää, joista toinen on Early May Bank Holiday nyt tulevana maanantaina. Edessä on siis pitkä viikonloppu, ja suunnitelmissa on perienglantilaisia ajanviettotapoja. Tänään perjantaina mennään lähipubiin, huomenna grillataan ja sunnuntaina nautitaan perinteistä sunnuntailounasta ystävien kanssa. Ja englantilaisuuden täydentää tietysti kevään puutarhahommat.

Lähipubimme ei ehkä loista ruoallaan, mutta kesäisin sen ehdoton valttikortti on iso ja rauhaisa beer garden eli siis aurinkoinen piha täynnä pöytiä sekä pieni lasten leikkipuisto. Kevään tullen alkaakin pubi houkuttaa kummasti, ja mikäs siellä on käydä yhdellä tai kahdella ja viettää aikaa ulkosalla. Pubihan on englantilaisten olohuone ja todellakin sopii koko perheelle. Täällä ei kukaan paheksu, jos vanhemmat ottavat drinkit samalla, kun lapset leikkivat pubin pihalla.

Toukokuu on virallisesti kevätkuukausi, ja niinpä käväisin pikaisesti aina yhtä ihanassa puutarhakaupassa tässä lähistöllä. Vakipuutarhakauppani on oikeastaan paljon enemmän, kuin vain puutarhakauppa, sillä sieltä löytää monenlaista muutakin, eikä pelkästään pihalle. Nyt harmittaa, kun en ottanut kuvia, mutta tosiaan tarjolla on esimerkiksi Radleyn laukkuja ja Joulesin vaatteita - ei siis mikään Perus-Plantagen! Valikoimista löytyy tietysti myös kaikkea muuta kotiin ja etenkin keittiöön, ja lahjatavara- ja herkkuosastotkin ovat ihan kiitettävät. Ja kahvilassa on makoisia kääretorttupaloja, kuten instagram-seuraajani ehkä huomasivat...

Toiveissa siintelee edelleen talon myynti tässä joskus tänä vuonna, mutta koska tämä tuntuu olevan odottamaani vieläkin hitaampi prosessi, niin päätin sitten kuitenkin tehdä edes hiukan kesähankintoja puutarhaan. Sinivalkoisin silmin ja kukin mennään tänä vuonna, ja kukiksi valikoitui nyt tässä vaiheessa jalokello, miljoonakello, pikkubakopa ja tähtisilmä.
Jalokello

Miljoonakello

Tähtisilmä
Etupihan isoihin ruukkuihin istutin violetinsiniset tähtisilmät ja reunoille valkoiset pikkubakopat, jotka toivottavasti kasvettuaan roikkuvat kauniisti ruukun reunoilta. Pihan puolelle ostin sinisten kellojen ystävänä jalokellon ja sen seuraksi valkoisen miljoonakellon ja lisäksi myös samoja pikkubakopoja. Lähdin nyt liikkeelle ihan pienellä määrällä, katsotaan nyt ensin, miten nämä viihtyvät, ja mitä muuta tuolta pihalta nousee ylös. Kevätkukista nimittäin ensimmäistä kertaa viime syksynä sipuli-istutusvimmassani pihaan laittamani alliumit ovat myös juuri nyt kukkimaisillaan.

Hyötypuutarhapuolella ihastuin viime vuonna härkäpapuihin, ja niinpä aion viikonloppuna kylvää maahan muutaman värikkään tintorettopavun. Väriä tuonevat myös tummanvioletit pavut, jotka ovat ns. kääpiölajiketta, eivätkä siis kasva kovin korkeiksi tai tarvitse erillitä tukea. Ja mitäpä olisi lapsiperheen puutarha ilman herneitä - jos ei Juniori tykkää, niin äiti kyllä syö!

Vaikka täällä nyt ei vielä varsinaisesti helteitä olekaan, niin kylvän silti nuo rohkeasti suoraan maahan. Yölämpötilankin pitäisi olla jo melkein kymmenen astetta, joten eivätköhän nuo tuolla jo selviä!

Millaisia viikonloppusuunnitelmia teillä on?

Aurinkoista viikonloppua kaikille!

No comments:

Post a Comment