May 16, 2018

Mitä ajattelin tänään? - Tehtävälistoja ja koreita leimoja

Mitä ajattelin tänään?

Että miten tuo tekemättömien töiden ja hoidettavien asioiden lista on päässyt taas noin pitkäksi? Ja miten nuo pari asiaa ovatkin roikkuneet listalla jo ties kuinka kauan...?

Että olipas kiva, että saatiin pensasaita leikattua koko perheen voimin viikonloppuna! Talo ja piha näyttävät heti niin paljon paremmilta.

Että nyt on aika optimistinen fiilis talonäytön jäljiltä, josko nyt nappaisi? Liekö tuon edellisen kohdan ansiota, haha. Ja mitäs me sitten tehdään, jos nappaa, mihinkäs me sitten muutetaan?

Että ihana enkkubyrokratia kyllä taas varmaankin tarvitsee ainakin paria eriväristä, hassunmuotoista ja korealla leimalla varustettua virallista todistusta talokauppoja tehdessä, täytyypä kaivaa kaappeja. Olenko joskus maininnut, että britit tykkäävät erikoisenmuotoisista tärkeistä papereista, joita ei voi kopioida normiaanelkulle, ja niissä pitää olla vähintään yksi leima? Ja kuinka eräskin paikallinen viranomainen totesi suomalaisesta erittäin virallisesta paperista minulle, että "onhan se aika 'plain' (tavallinen, arkinen)", se kun oli valkoinen A4 ihan vaan pienellä pyöreällä leimalla.

Vaikka molemmilla mailla, Suomella ja Iso-Britannialla, on tietysti puolensa, kyllä byrokratiamittarilla Suomi on aivan selkeä ykkönen, sillä siellä nyt vaan asiat hoituvat, eikä pienen kansalaisen todellakaan tarvitse säilöä arkistoissaan kaikenmaailman paperilappusia. Sanokaa vaan isoksiveljeksi, mutta kyllä on elämä Suomessa helppoa muun muassa kattavan väestörekisterin ja muiden viranomaistietokantojen ansiosta.

Tai palkata asianajajaa talokauppoja varten.
Että byrokratian vastapainoksi on mukava asioida brittikahvilassa, jossa puhutellaan madamiksi ja toivotetaan hyvää huomenta ja hyvää päivänjatkoa, eikä suomalaisessa, jossa kahvi maksaa vähintään tuplat ja palvelu on, hmm, muutamaa astetta laimeampaa...

Kaikesta huolimatta, hyvää päivänjatkoa!

2 comments:

 1. Tää oli mielenkiintoista luettavaa, etenkin kun me täällä pidämme Suomea niin byrokraattisena maana, mutta hommathan hoituu kyllä. Vieläkö siellä maksellaan laskuja shekeillä?

  Ihanaa viikon jatkoa Susanna <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu ei, kyllä Suomi on helppo maa, asiat hoituu sujuvasti, eikä tarvitse säilytellä lippuja ja lappuja. Täällähän avain kaikkeen on utility bill eli kaasu- tai sähkölasku, jota tarvitaan kaikkeen vähänkin tärkeään. Ja shekit ovat todellakin edelleen käytössä, tosin itse en käytä ja olen viiden täälläolovuoden aikana nähnyt vain yhden, joka oli oma veronpalautukseni Hänen Majesteettinsa virastolta. Mutta kyllä, aivan yleisesti ovat käytössä shekit. Suomessa näin viimeisen shekin muistaakseni vuonna 1992, kun olin kesätöissä kaupan kassalla - vuosi on vähän epätarkka, mutta asia jäi mieleen, kun sillä maksaminen sattui olemaan petos, sillä kyseinen pankki oli noina pankkien hulluina vuosina juuri lakannut toimimasta...

   Delete