May 14, 2018

Kisupusuja ja marjanraakileita

Sain tänä aamuna, kuten melkein joka aamu, heti herättyäni ihanan märän kisunpusun. Simba ja Titan kun nukkuvat yleensä minun kainalossani, ja vaikka kissat eivät minua herätäkään, ne tietävät välittömästi, koska olen hereillä. Simba tulee heti sanomaan hyvät huomenet eli tönimään minua supermärällä nenällään ja Titan yrittää jatkaa uniaan hievahtamatta, kunnes enemmän liikahtaessani hypähtää loukkaantuneena alas sängyltä - kehtaakin ihminen herättää!


Vaikka olisikin mukava ajatella, että ihan puhtaasta kiintymyksestähän nuo tuossa kiehnäävät, niin ainakin aamuisin taitaa hellyyden taustalla olla hiukkasen käytännöllisempi syy, ainakin kissan askel on epäilyttävän reipas kohti keittiötä ja aamupalaa heti, kun osoitan liikettä siihen suuntaan.
Pomo löysi hyvän paikan valvoa Äidin hommia.
Titan on meidän talon pomo. Kun Titan haluaa jotain, se ilmoittaa sen itsepintaisella tuijotuksella. Tuijotusta kestää tasan tarkkaan niin kauan, kunnes herra on saanut haluamansa. Titan ei juurikaan hätkähtele tai hötkyile, se ei ole lainkaan sylikissa ja viihtyy omissa oloissaan - paitsi iltaisin sille iskee hillitön huomionkipeys, jolloin herraa pitää paijata ja rapsutella. Klassisesti se kolme kertaa, ja neljännellä rapsutuksella saa kynsikäpälästä... Jos olen keittiössä, kissaherra kellahtaa lattialle äänekkäästi kehräten ja vaatii huomiota, jos taas olen tietokoneella, tulee se istumaan pöydälle hyvin, hyvin lähelle niin, että näyttö peittyy valtavaan brittikissan pään taakse ja kehräys iskee tajuntaan kuin miljoona volttia. Lisäksi sanomaa saatetaan tehostaa ojentamalla pehmokäpälää kohti omaihmisen nenää. Kivaa. Vieraiden kolkutellessa ovelle Titan vilahtaa omaan piiloonsa sängyn alle, josta voi tulla ihmisten ilmoille taas vieraiden lähdettyä.

Sateisen viikonlopun jälkeen on kiva taas aloittaa viikko aurinkoisella säällä, marjapensaatkin tykkää. Mustikkani näyttää vähän kärsivältä, mutta punaherukassa ja karviaisessa on mukavasti marjoja tuloillaan.
Oikein mukavaa alkuviikkoa!

No comments:

Post a Comment