April 23, 2018

Lisää Englannin merenrantakaupunkeja - herkullinen Brighton

Kesäiset merenrantakaupunkitunnelmat jatkuvat! Toivottavasti piditte Torquaysta, nyt on aika palata taas tuttuun ja rakkaaseen Brightoniin, jossa vietin aurinkoista lauantaipäivää. Hehkutan aina Brightonin rantaa, joten ajattelin tällä kertaa kierrellä vähän muutakin kaupunkia, ja katsokaapa, mitä helmiä, sieltä löytyi.


Brighton ei ole mikään pikkukaupunki, vaan puolen miljoonan asukkaan ja usean yliopiston vilkas rantakaupunki, joka on tunnettu kansainvälisestä, rennosta ja vapaamielisestä ilmapiiristään. Brighton on myös taide- ja kulttuurikaupunki, ja siellä järjestetään runsain määrin erilaisia tapahtumia joka vuosi. Urheilijat kokoontuvat Brightoniin maratonille ja triatloniin, ja rennompia, koko perheen reippailutapahtumia on esimerkiksi Bubble Rush, jossa juostaan eriväristen vaahtokylpykuplaseinien läpi. Brighton on myös tunnettu LGBT-myönteisyydestään, ja siellä järjestetään vuosittain UK:n suurin Pride-tapahtuma.

Ei siis mikään ihme, että kaupungista löytyy myös runsaasti erilaisia katutaideteoksia. Etenkin North Lanes -alueella kulkiessa kannattaa pitää silmät auki seinämaalausten varalta. Kuuluisin on Banksyn Suutelevat poliisit, joka tosin ei ole alkuperäinen, vaan kopio. Alkuperäinen myytiin taidehuutokaupassa nimettömälle sijoittajalle. Saman talon seinässä on muutakin katsottavaa - se on nimittäin täynnä tuttuja musiikkimaailman tähtiä.
North Lanes -alueella kannattaa muutenkin pyöriä ajan kanssa, sillä alue on täynnä pieniä kauppoja ja ravintoloita. Lauantaina aamupäivällä kaupat ja katukauppiaat levittivät tavaroitaan esille myyntiin ja kuppilat kuhisivat aamiaisella olevista ihmisistä.

North Lanesien lisäksi kiertelin eteläisemmilläkin kujilla eli Lanes-alueella. Sieltä ajattelin esitellä teille pari kaupungin herkullisempaa nähtävyyttä. Ensimmäisenä tämä vaarallisen makea Sweet Williams Home Made Fudge Shop -kauppa, jossa myydään siis nimensä mukaisesti fudgea. Erilaisia ihania makuja oli niin paljon, että valinta oli todella vaikeaa. En siis ehkä päässyt ihan tyhjin käsin täältä ulos... Taivaallisen hyvää ja pehmeää fudgea!


Toinen kujilla sijaitseva herkkukauppa on suklaapuoti nimeltään Choccywoccydoodah, joka on melkoinen nähtävyys. Ikkunassa on herkullisia suklaaveistoksia ja sama runsas tyyli jatkuu sisällä. Kaupan yläkerrassa on myös kahvila.

Herkulliset iltapäiväteet tai -kahvit voi nauttia myös vaikkapa tässä That Little Teashop In The Lanes -kahvilassa.
Ja pitihän sitten lopuksi vielä käydä siellä rannallakin. Brightonissa ranta ja rantakatu on täynnä elämää. Täällä on pikkuputiikkeja, kahviloita, ravintoloita, museoita, leikkipuisto, urheilupaikkoja jne. jne. Ranta on siis varsinainen kaupunkilaisten olohuone.


Poikkesin tällä kertaa myös pikkuruiseen rahapelimuseoon, jossa sai pelata erilaisia pajatsoja ja muita pelejä. Sieltä löytyi myös tällainen melko hauska kumppanin analysointivempain. En sitten kuitenkaan rohjennut testata :)
Mukavaa alkanutta viikkoa!

No comments:

Post a Comment