March 12, 2018

Juniori 7-vee - Matelijabileet!

Juniori on tosiaan taas vuotta vanhempi, ja ajattelin jakaa aitoa juhlailoa teidänkin kanssanne :) Olen aiemminkin kirjoittanut täkäläisistä lastensynttäreista ja Juniorinkin synttäreistä, ja aika lailla samalla kaavalla mentiin nytkin. Yhdistimme voimamme ja budjettimme kahden muun pojan vanhempien kanssa, ja saimmekin aikaan mukavat kemut. Juhlien yhdistäminen sai kiitosta myös muiden lasten vanhemmilta, sillä näin tietysti viikonloppuja meni vain yksi kolmen sijasta.


Juniori on siis nyt jo seitsemän, en oikein tajua, mihin aika on mennyt, mutta todellakin meillä on kotona jo ihan iso koululainen. Ja silti vielä niin pieni <3

Tämän vuoden juhlien teemana oli matelijat. Huh ja hyh sanoivat äidit, mutta pojat olivat tietysti aivan täpinöissään. Liskoja! Käärmeitä! Ja niitä siis todellakin oli, sillä tällä kertaa ei järjestetty riehumis- leikkimiskutsuja, vaan paikalle tuli Reptile Tom ja hänen ihastuttavat lemmikkinsä. Varsinainen haaste tietysti oli, miten saada noin 20 kuusiviivaseitsemänvuotiasta poikaa istumaan edes suurinpiirtein aloillaan ja vieläpä suht hissukseen, sillä eihän eläimien läsnäollessa juosta ja huudeta tai muuten pelotella raukkaparkoja. Ihan hyvin nuo vintiöt sitten kuitenkin jaksoivat, vaikka muutamaa täytyikin vähän kannustaa.

Lapset siis saivat katsoa ja koskea ja pidellä erilaisia matelijoita ja ötököitä, ja Tom kertoi kaikista eläimistä ihan oikeita faktoja, kuten mistä eläin oli kotoisin, mitä se syö ja kuinka vanhaksi se elää. Ja pojat siis todella kiinnostuneina kuuntelivat ja kyselivät vielä lisääkin. On todellakin välilllä ihan uskomatonta, miten paljon nämä pienet pojat tietävät joistain asioista, jotka heitä aidosti kiinnostavat, esimerkiksi dinosaurukset tai avaruus. Ja vaikka ei niin kiinnostaisikaan, niin koulussa keskustellaan täällä aikas mielenkiintoisista aiheista, esimerkiksi kaksi viimeistä kotitehtävää ovat olleet suureen Lontoon paloon liittyviä, ensin faktoja tulipalosta ja sen jälkeen kaupungin uudelleenrakentamisessa kunnostautuneesta Sir Christopher Wrenistä. Jep jep, en tainnut itse juurikaan ekaluokkalaisena saati sitä nuorempana miettiä Turun paloa tai Alvar Aaltoa... Sain myös yhtenä päivänä luennon maailman merten muovitilanteesta, mikä oli "really sad".

No mutta, pojat siis paijailivat puuötökkää (tree insect), liskoja ja käärmeitä, mikä oli tietysti kaikkien mielestä tosi jännää. Synttärisankarit saivat vielä syöttää isolle liskolle banaania. Lopuksi syötiin mäkkäriruokaa (tunnustan, todellakin haimme happy mealit kaikille, voi meitä huonoja äitejä) ja poikkeuksellisesti myös synttärikakkua. Yleensähän synttärikakkupalat pakataan täällä party bagiin lapsille mukaan, mutta meillä oli tällä kertaa yllättäen ylimääräistä, ohjelmanumerotonta aikaa juhlien lopussa, ja koska useimmat vanhemmat olivat jättäneet lapset bileisiin ja lähteneet itse pois, piti meidän keksiä viihdykettä hetkeksi - ja kakunsyönti toimikin oikein hyvin.


Kakusta pitää vielä sanoa, että oli siis todellakin aivan mahtavan näköinen ja aivan taivaallisen hyvän makuinen! Kakkua emme todellakaan itse tehneet, vaan tilasimme sen paikallisesta äitiverkostosta sopuisaan noin 70 punnan hintaan. Siis ihan hirveä hinta minusta, jotenkin on todellakin markkinat räjähtäneet viime aikoina, pari vuotta sitten hinta oli puolet tuosta, mutta koska meitä tosiaan oli kolme jakamassa kustannuksia, niin menihän tuo. Ensi vuonna kyllä taidan tehdä itse tai ostaa tyynesti Tescosta.

Näin oli juhlat juhlittu ja bileistä poistui parikymmentä iloista nuorta miestä. Party bagissä oli vielä teeman mukaisesti tahmainen lisko ja ötökkäkoru sekä hiukan käärmekarkkeja kiitoksena hyvistä juhlista. 

Kotona ei juhlien jälkeen paljon viihdykettä tarvittu, sillä loppupäivä meni rattoisasti lahjapaketteja availlen ja uusia leluja ja kirjoja ihaillen. Ja illalla luettiin uutta lempikirjaa, nimeltään tietysti Mr. Stink eli suomeksi Herra Lemu. Ihan kiva.

Ruusuntuoksuista päivää teille!

2 comments:

  1. Onpahan fiksu idea pitää yhteissynttärit ja tuo kakku on vaan niin mieletön! Ihanaa uutta viikkoa <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Juu oli mieletön kakku kyllä kaikin puolin (pyyhkii suupieliään...) :) Kiitos samoin kivaa viikkoa sinne!

      Delete