March 29, 2018

Hyvää pääsiäistä!

Täällä Englannissa ei elo juuri hiljene pääsiäiseksi. Kaupat ja ravintolat ovat auki melko lailla normaalisti joka päivä, ja muutenkin viihdykettä riittää. Koulusta on täällä pääsiäisen aikaan lomaa peräti kaksi viikkoa, sillä vaihtuuhan kevätlukukausi nyt kesälukukauteen. Kaikki kynnellekykenevät nähtävyydet ottavat loma-ajasta kaiken irti ja kutsuvat lapsiperheitä luokseen. Egg hunteja eli lasten suklaamunanmetsästyksiä on tarjolla toinen toistaan houkuttelevampia, ja tosiaan emmeköhän mekin sellaisesta itsemme jossain välissä löydä. Juniorin koulu jo järjestikin yhden ja siellähän sitten juoksimme rastilta toiselle mekin.
Kodin pääsiäinen on tänä vuonna hiukan vaatimattomampi koristeiden puolesta, mutta onhan sentään pääsiäispupuja. Nämä ovat itse virkkaamiani, niistä lisää täällä (ja samasta paikasta linkki myös englanninkieliseen ohjeeseen). Koristelimme Juniorin kanssa tietysti myös muutaman virpomisoksan, sillä vaikka täällä ei siis virpomista harrasteta, ajattelin, että se olisi oiva pääsiäistervehdys opettajalle. Opettaja olikin asiankuuluvan ilahtunut, tosin myös yhtä suurta kysymysmerkkiä, että mitähän nuo tuossa viuhtovat... :)

Toinen pääsiäiseen liittyvä askartelu oli Juniorin kotitehtävä, jossa piti koristella kaksi munaa. Juniori paneutui asiaan todella innovatiivisesti ja täysipainoisesti, mutta taisi munien koristelun sijasta innostua enemmän munien ympäristöstä eli esiintymislavasta. Saanko esitellä: Easter Eggs Rock eli munarockstarat.
Pääsiäisloma sujunee melko rauhallisissa merkeissä täällä Brittilässä. Perinteisesti olemme valmistaneet pääsiäislampaan grillissä ja se on suunnitelma tänäkin vuonna. Myös pasha kuuluu tietysti perinteisiin, ja se on joka vuosi ollut hitti paikallisten ystävien keskuudessa. Viime vuonnahan maustin pashan raparperilla, ja sehän olikin varsin onnistunut kokeilu. Viime vuoden pääsiäismenumme kokonaisuudessaan täällä. Ulkomaille emme tällä lomalla ole suuntaamassa, sen sijaan aiomme viettää muutaman päivän Torquayssa Devonissa. Toivottavasti tuolla Englannin Rivieralla säät suosivat ja palmut huojuvat lomasemme ajan. 

Millaisia pääsiäissuunnitelmia teillä on?

Hyvää pääsiäistä teille kaikille!

2 comments:

 1. Devon kuulostaa just eikä melkein ihanalta. Wow tuo 2-viikon pääsiäisloma, mutta minkä pituinen siellä kesäloma olikaan?

  Sydämellistä pääsiäistä teille <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Devon ja Cornwall kuulostavat kyllä tosiaan hienoilta, toivottavasti vaan säät tästä paranevat, nyt siis - sataa vettä. Hyvä kysymys lomista, täällä kouluvuosi jakaantuu kolmeen lukukauteen, joiden välissä on aina kahden viikon loma ja keskellä viikon mittainen tauko. Pääsiäisloman jälkeen siis alkaa kesälukukausi, joka kestää heinäkuun loppupuolelle saakka. Kesälomaa on noin 6 viikkoa. Koulupäiviä on vuodessa muutama enemmän kuin Suomessa, mutta ei merkittävää eroa. Ihanaa pääsiäistä myös Sinulle!

   Delete