March 02, 2018

Cream Tea

Lumen tuiskutessa ulkona on syytä kiinnittää huomio johonkin, jonka britit hallitsevat lumiolosuhteita paremmin, nimittäin skonsseihin. Mikäpä sen mukavampaa näillä keleillä, kun lämmin tee ja vastapaistettu skonssi vadelmahillolla!

No, britithän tietysti nauttivat skonssinsa mansikkahillolla ja clotted creamilla. Mutta me ulkomaalaiset...
Skonssihan on oleellinen osa iltapäiväteetä. Mikäli kokonainen afternoon tea voileipineen, skonsseineen ja pikkuleivoksineen tuntuu liian suureelliselta, voi hyvin tyytyä pienempään cream tea -versioon, jossa siis teen kanssa tarjoillaan vain skonsseja hillon ja nimenomaisesti kerman, clotted cream, kanssa.

Tässä tällä kertaa käyttämäni ohje:

4 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
0,5 tl suolaa
2 rkl sokeria
50g voita
1 dl rusinoita (käytin kuivattuja karpaloita ja olisi voinut laittaa enemmänkin!)
1,5 dl kermaa (oikeasti käytin noin puoli desiä kermaa ja desin verran ranskankermaa, kun kerran sellaiset purkinjämät jääkaapissa oli)

Sekoita voi ja kuivat aineet murumaiseksi seokseksi, lisää kerma, sekoita. Leivo kakkusiksi pellille, paista 225 astetta / n. 10 minuuttia. Taikinasta tuli 10 skonssia.

Nauti hillon ja kermavaahdon tai ranskankerman kanssa.
Makoisaa viikonloppua!

2 comments:

  1. Skonssit on ihania, niin creamillä ja hillolla, mutta tykkään myös voilla ja juustolla. :) Ihanaa viikonloppua <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Niin ovat, ei ole brittikeittiö pelkkää munuaispiirasta, vaan löytyy täältä herkkujakin! Suomessa sai ainakin muutamia vuosia sitten ainakin Kämpistä aika kivan iltapäiväteen, mutta en kyllä kuolemaksenikaan muista, millaisia skonsseja siihen kuului, jos kuului. Hyvää viikonloppua!

      Delete