March 09, 2018

Äitienpäivä ja naistenpäivä ja mistä tuli vedettyä pienen pieni herne nenään?

Lumet ovat muisto vain ainakin täällä eteläisessä Englannissa, ja ilmassa on todellista kevään tuntua. Omankin pihan kevätkukat ovat hyvällä mallilla, piti ihan tarkistaa lukumäärä aiemmista postauksista, mutta todellakin istutin syksylle pikkupihamaallemme noin 140 kukkasipulia, joten keväistä kukkamerta tässä odotellaan... Äitienpäivä lähestyy ja sen jälkeen pääsiäinen, joten väriä kaivataan!

Äitienpäivä on todellakin täällä Englannissa jo näin maaliskuussa, tarkemmin sanottuna nyt tulevana sunnuntaina. Juniorin koulussa oli tietysti asiaankuuluva konsertti eilen torstaina, ja lapsukaiset olivat askarrelleet liikkikset kortit ja kaikkea. Sanotaanko vaikka näin, että eilinen päivä ei muuten ollut mitenkään paras mahdollinen, mutta kyllä kortin luettuani lensivät maalliset murheet ja huolet romukoppaan. En nyt halua ajatella, kuinka paljon opettajat mahdollisesti ovat kortin tekstiin vaikuttaneet, sillä onhan se mukava aina välillä kuulla, kuinka ihana ihminen sitä oikeasti onkaan jälkikasvunsa mielestä.

Lasten konserttikin oli tietysti tosi kiva, pohdiskelin vaan useampaan kertaan konsertin aikana ja sen jälkeen, että olenko ihan kauhea kapinallinen, jos vihjaisen opettajille, että voisi ehkä miettiä, josko ensi vuodelle löytyisi jotain äitienpäivälauluja, joissa äiti vaikka niin kuin pyykinpesun ja siivoamisen ja ruoanlaiton ja loppumattoman halimisen sijasta/lisäksi vaikka esim. kävisi töissä? Siis ihan aidosti kotiäitiyttä arvostaen tietysti, se on rankkaa työtä, mutta alkoi vaan hiukan ärsyttämään, kun "hyvä äiti hellii ja rakastaa ja huolehtii kodista ja lapsista" -propaganda jotenkin vyöryi viattomien 3-7 -vuotiaiden lapsenäänellä kohti äitiyleisöä. The Stepford Wives, kenties?

Koska olen sitten kuitenkin melko nössö, päätin kuitenkin olla keinuttamatta venettä, ainakin toistaiseksi. Ajattelin kuitenkin pitää asian mielessä ja pistää merkille tämän vuoden isänpäivänlaulut kesäkuussa, ja jos niissä sitten sanoma on "fiksu ja kiireinen isä käy töissä" eikä ole edes yhtään polkupyöräilemään opettamista tai telttaretkeä kullannuppujen kanssa, niin saatan ehkä viedä laulut vierekkäin rehtorille, ja kysellä, mitä siellä opetussuunnitelmassa sanotaankaan tasa-arvosta ja sukupuolirooleista.

Tällaisia pohdintoja täällä, sattuipa todella mukavasti vielä naistenpäivälle tuo konsertti, ehkäpä siitä tuli hiukan lisäponttakin tuolle toivottavasti harkitsemattomalle viestille ja meikäläisen ylitulkinnalle siitä.
Huomenna lauantaina meidän perheemme suuntaa aina yhtä ihanien naapurien kanssa tutustumaan taas uuteen peribrittiläiseen ajanvietteeseen, olemme nimittäin menossa laukkakisoihin! Tätä kirjoittaessani vielä jännätään säätiedotuksen suhteen, sillä vaikka meillä onkin liput ihan katon alla, oli tarkoituksemme myös nauttia mukavasta picnicistä ulkosalla. 

Ja säätä ja ruokailua enemmän tietysti huolettaa oikea pukeutuminen, sillä nythän ei kyseessä ole mitkä tahansa takahikiän ravit, ehei, vaan vuosisatojen perinteet velvoittavat ja niinpä meitä koskee myös dress code - "dress for occasion" ja hatut ja hiuskoristeet ovat erittäin suositeltuja. Ei sentään mikään Ascot, mutta käytännöllisenä skandinaavina mietin vain, että onkohan pitkähihainen neulemekko tarpeeksi juhlava, sillä oma prioriteettini on kyllä enemmän lämpimänäpysymisen varmistaminen kuin hiuskoristeen höyhenien määrä. Vaikka kivahan se on välillä tälläytyäkin tietysti. Voin sitten juhlistaa tilaisuutta asiaankuuluvasti lasillisella tai parilla proseccoa!

Hyvää viikonloppua!

No comments:

Post a Comment