February 01, 2018

Pilates

"Voi, se on ihanaa!" "Jäin heti ekasta tunnista koukkuun." - Kuulostaako tutulta? Pilates on jo vuosia, vuosia ollut parasta sitten Fazerin Sinisen, ja säilyttänyt suosionsa kaikkien uusien tuulien joukossa. Minullekin tuli mahdollisuus kokeilla, ja minähän kokeilin.


Alkuun tunnustus: kokeilin pilatesta ensimmäisen kerran joskus reilu kymmenen vuotta sitten Helsingissä viikonloppukurssin verran. Ei kolahtanut. No, ei se mitään, kuten varmaan on tullut blogin myötä ilmi, harvempi urheilulaji yleensäkään minulle kolahtaa...

Nyt tuli hyvä tarjous uudesta aloittelijoiden ryhmästä, ja ajattelin, että ei hemmetti, otetaanpa uusi kierros, josko nyt, kun olen kymmenen vuotta viisaampi ja niin edelleen.

Ja miten kävi? Ei napannut edelleenkään. Koin jopa jonkinlaisen pienen kriisinpoikasen pilates-tunnilta poiskävellessäni, että miten tämä nyt ei koukuta, kaikkihan tästä tykkäävät, mikä minussa oikein on vikana? Mutta ei, oli tunnustettava, että vaikka olisin niin kovasti halunnut tykätä, niin tämä ei vaan ole minua varten.

Onhan se tietysti tosi kiva, että jumppatunnin jälkeen ei hiki virtaa, vaikka töitä on tullut tehtyä - sopii hyvin vaikka keskelle työpäivää. Ja onhan se tehokastakin. Vai onko? En ole ihan varma, sillä vaikka minun keskivartalolihakseni ja syvät vatsalihakseni ovat taatusti keskimääräistä heikommat, ei niissä tuntunut tunnin jäljiltä sitten minkäännäköistä nipistelyä. Sitä sellaista hyvänlaista tietää-että-on-tullut-rehkittyä -lihaskipua. Ei yhtään. Toisaalta vaikka muutaman tunnin jälkeen ei luonnollisestikaan voi odottaa suuria tuloksia, niin jäykkä niskani selvästi kyllä tykkäsi, ja liiasta tietokoneen ääressä istumisesta aiheutuneet niska- ja yläselkäkivut katosivat.

Mutta kaikki se hengittäminen... Itselläni meni aivan liikaa energiaa sen miettimiseen, että hengitänkö nyt varmasti oikein ja teenkö nyt liikkeet tarpeeksi rauhassa ja oikeaan tahtiin, ja tuntui, että se varsinainen liikesuoritus jäi ihan toissijaiseksi.

Ei siis tullut pilateksesta uutta lempparilajia, valitettavasti, ja pitäydyn perinteisessä lenkkeilyssä kävellen ja hölkäten, mikä sekin on talven sateissa jäänyt hävettävän vähälle. Ja säiden ja etenkin nurmikoiden hiukan kuivuttua aion kyllä kokeilla sitä aiemmin mainitsemaan bootcampia, siinä oletettavasti onkin sitten hiukan kovempi tahti!

Miten te lukijat, onko teissä pilatekseen hurahtaneita? Mikä siinä viehätti ja sai koukuttumaan? Tai miksi ei?

Loppuun vielä hullun kissanaisen päivän kissa - otin aamulla repun valmiiksi päivän koitoksia varten sängyn päälle, eikä siinä sitten kauaa vierähtänyt, kun Titan oli jo päättänyt, että "tämä on minun".
This is mine!

Mukavaa torstaita - torstai on toivoa täynnä!

2 comments:

  1. Mulla menee myös aivan liikaa ajatukset oikean hengitystekniikkan hallitsemiseen, joten en ole oikein saanut otetta pilatekseen. Pitää varmaan kokeilla vielä kerran, jospa se alkaisi sittenkin sujua.

    ReplyDelete
    Replies
    1. No arvasin, etten voi olla ainoa! Varmaan ihan hyvä kyllä antaa toinen mahdollisuus, mutta jos ei nappaa, niin sitten on vaan kokeiltava jotain muuta. Hyvää viikonloppua!

      Delete