February 28, 2018

Idän pedon hyökkäys

Terveiset täältä "idän pedon" sylistä! Bloggari on taas kadonnut mystisesti jonnekin, hui hai, mutta eiköhän täältä "Siperian" syövereistä taas nousta. Brittein saaret ovat todellakin viime päivinä olleet varsinainen talven ihmemaa, kuten ehkä olette uutisistakin havainneet. Valtakunta on kuulemma sekaisin, tosin täällä meillä ei tästä ole mitään havaintoa, vaan koulut ja kaupat ja tiet ja kaikki on auki ja toimii aivan normaalisti, ei siis mitään hätää meillä täällä. Talokin on lämmin, ainakin juuri niin kauan, kun lämmitys on päällä, sen jälkeen lämpö kyllä häviää harakoille melko nopeasti, olenko ehkä joskus kommentoinut tätä täkäläistä rakentamista...?
Tiistaina lumituiskussa autoillessani tuli yhtäkkiä mieleen, että pitäisikö tässä kelissä olla peloissaan, mutta en sitten kuitenkaan ollut. Suomalaisena sitä on niin tottunut pieneen lumisateeseen, että sitä pitää vaan ihan normaalina. Pelkotiloja ei tullut edes siinä vaiheessa, kun tajusin, että hetkinen, mullahan on kesärenkaat - ja niin on muuten näillä kaikilla muillakin. Kotiin pääsin ihan hyvin eikä ollut edes ongelmia, tosin ajelin vain tässä kotikaupungilla, en isommillä väylillä.

Joissain osissa saarivaltakuntaa tilanne on toinen, mutta täällä meillä siis elämä jatkuu kuin ennenkin, mitä nyt iloitsemme valkeasta lumipeitteestä. Meinasin kirjoitella vähän auki, miksi Englanti menee sekaisin lumesta, mutta sitten tajusin, että minähän kirjoitin tästä jo viime vuonna, teksti löytyy täältä. Joskus ennen naureskelin asialle, mutta nyt täällä asuttuani en niinkään, vaikka kieltämättä suomalainen ehkä laittaa nämä lumipetoasiat hiukan eri perspektiiviin. Viikon paras oli kuitenkin uutinen, kuinka paikallinen laskettelukeskus joutui sulkemaan ovensa - liiallisen lumen vuoksi.

Edit: Juuri kun eilen pääsin sanomasta, niin tänään onkin sitten koulu suljettu, ensimmäistä kertaa meidän UK-historiamme aikana. Taivaalta tulee kevyttä pakkaslunta, mutta äitien keskusteluryhmässä paikallisetkin hiukan ihmettelevät päätöstä, tosin tätä hiljaistakin tuprutteluvauhtia lunta ehkö ehtii päivän aikana kertyä ihan hyvä kinos, täkäläisessä mittakaavassa siis, ja henkilökunnalla voisi olla kesärenkaineen vaikeuksia päästä kotiin koulusta. Suomalaisesta näkökulmasta meidän snow day on kyllä varsin lumeton...

Hyvää viikon jatkoa kaikille!

2 comments:

 1. Oli kiva lukea näkökulmaa miten siellä lumeen suhtaudutaan ja uutisoinneista piittaamatta, kuinka kaaoksessa aidosti ollaan. Totta tuo, että täällä rakennetaan talot kovien pakkasten varalle ja siellä on vähän eri homma ja vaikka esim. Italiassa. Mutta hyvä, että talo pysyy lämpimänä kuitenkin. Meillä on tuo maalämpö nyt kenkkuillut ja koti on kylmä. Tänään kävi huoltomies ja josko se tästä.

  Ihanaa talviviikon jatkoa Enkkulaan <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Tiia, täällä tosiaan ollaan ihan hyvillä mielin "kaaoksen" keskellä, toivottavasti teilläkin pian talo lämpiää!

   Delete