February 19, 2018

Hiihtämässä Bulgariassa, koululounasmietteitä ja synttärisuunnitelmia

Se on taas maanantai ja uusi viikko! Meillä vietettiin viime viikolla talvilomaa, ja tietysti sitten saatiin pieniä pöpövieraita, aikuiset köhivät, onneksi Juniori on ainakin toistaiseksi säästynyt. Talviloman matkailuun kuului tänä vuonna poikien laskettelu Bulgarian Banskossa, loput viikosta vietettiin aurinkoisesta säästä nauttien kotosalla, potkulautaillen, skeittilautaillen, shoppaillen ja vietettiinpä kaverin synttäreitäkin.
Hiihtopoika
Englannissa ei juurikaan lumesta päästä nauttimaan, mutta onneksi Keski-Eurooppaan ei ole pitkä matka. Pojat ovat nyt kahtena vuonna käyneet hiihtoreissulla Bulgariassa, ja molemmilla kerroilla on kokemukset olleet tosi hyvät. Ensimmäisenä vuonna ajatus oli etsiä hiihtokeskus, joka ei välttämättä olisi niin kauhean suuri ja jossa olisi hyvä aloittelijan opetella, ja kun kokemukset Banskosta olivat hyvät, palasivat pojat sinne tänäkin vuonna. Päivät kuluivat rinteessä ja illat uima-altaalla eli todella liikunnallisissa merkeissä kaiki puolin. Hintataso on tietysti myös Ranskaa jne. huomattavasti edullisempi, esimerkiksi lasten hiihtopassin hinta on ihan muutama euro, samoin illallinen ravintolassa on ihan eri lukemissa kuin läntisemmässä Euroopassa. Äitiä ei näille reissuille ole vielä huolittu mukaan, joten tarkempaa matkaraporttia tai tarkempia kuvauksia paikasta ei valitettavasti ole antaa, mutta ehkä sitten ensi vuonna...

Kotosalla sitten otettiin hiukan rennommin, käytiin ostamassa niitä rakettikylpypommeja, potkulautailtiin kylälle ja kirjastoon, skeittailtiin ja vietettiin kaverin synttäreitä paikallisessa hoplopissa. Siinä ei kyllä paljon pysähdellä, kun kymmenen poikaa pääsee vauhtiin tuollaisessa sisäpuuhamaassa, huh huh, reilun tunnin juoksemisen jälkeen oli yksi ja toinen hikimärkä, mutta, ah, niin onnellinen. Hyvää teki kaikille. Vielä sipsit ja voikkarit ja party bag mukaan, ja meillä ainakin oltiin aika väsynyttä poikaa, hyvä päätös päivälle.
Skeittipoika
Kun Juniori viiletti synttäreillä kavereidensa kanssa, Äitikin oppi taas uutta toisten vanhempien kanssa jutellessa, nimittäin kuulemma noin puolet Juniorin luokan lapsista syö koulussa omia eväitä. Juniorin ikäiset saavat meidän koulussa ilmaisen lämpimän lounaan, ja meillä tietysti ollaan sitä mieltä, että kun kerran saa hyvän, lämpimän ruoan, niin sehän syödään. Mutta jostain syystä iso osa vanhemmista näkee asian toisin. Mietin kovasti syytä itsekseni ja juteltiin Miehenkin kanssa, ja totesimme, että ehkä se on tämä kulttuuri - ilmainen kouluruoka on täällä suhteellisen uusi asia, ehkä jotkut näkevät sen "köyhäinapuna", ja eväiden syömisen perinne on todella vahva. Nämä vanhemmat ovat itse syöneet koulussa aina eväitä, ei ole ollut vaihtoehtoa. Itse mietin myös, että millaista se kouluruoka oikein on, että vanhempien mielestä voileivän ja ylipakatun juuston ja kuivatun hedelmän syöminen on parempi vaihtoehto, etenkin kun kuitenkin ainakin suurin osa tuntemistani "kanssavanhemmista" on mielestäni ihan selväpäistä porukkaa. Mutta tosiaan tulin pohdinnoissani siihen tulokseen, että se on se kulttuuri, joka tässäkin jyllää. Ensi vuonna meilläkin siirrytään maksulliseen kouluruokaan, joten silloin ehkä mietitään eväitäkin taas uudestaan, mutta toistaiseksi ainakin luotan lämpimään koululounaaseen.

Juniorinkin synttärit lähestyvät taas, ja viimevuotiseen tapaan järjestämme juhlat yhdessä kahden kaverin kanssa. Luvassa on puuhamaasynttäreitä hiukan rauhallisemmat, mutta sitäkin eksoottisemmat menot - ainakin minulle - nimittäin tänä vuonna juhlien teemana on matelijat. Seremoniamestariksi tulee ihan oikea Reptile Man ja hänen käärmeensä ja liskonsa. Koitan kovasti pitää julkisivua yllä, mutta taidan kyllä varsinaisena juhlapäivänä pitää ihan hyvää välimatkaa näihin erikoisvieraisiin! 
Kutsut ja kiitoskortit tietysti teeman mukaan, näitä saa tosi kätevästi kustomoituina eBaysta parilla kympillä.
Millaisia teemasynttäreitä te olette järjestäneet tai kokeneet, aikuisten tai lasten?

Reipasta uuden viikon alkua kaikille!

1 comment:

  1. Voi hööh toivottavasti köhät lähtee ja paranette pian kunnolla Ihania kuvia <3 Meillä on tainnut olla vaan Halloween juhlat, muuten synttärit on ihan vaan synttärit.

    Kivaa uutta viikkoa <3

    ReplyDelete