January 24, 2018

Vaalit ulkomailla

Oletteko jo käyneet äänestämässä presidentinvaaleissa vai säästelettekö varsinaiseen vaalipäivään? Meille britanniansuomalaisille oli tarjolla tällä kertaa edustuston lisäksi 7 muuta äänestyspaikkaa, joista ilokseni yksi oli oma tuttu ja aivan mahtava Brightonin Suomi-koulumme. Oli siis varsin helppo rasti tällä kertaa, vaikka kieltämättä hiukan kutkutti mennä ihan suurlähetystöönkin, en nimittäin ole siellä vielä kertaakaan käynyt.
Suomi-koululla kävi äänestyspäivänä (tarjolla oli vain yksi päivä eli lauantai 20.1.) tasainen kuhina ja virta innokkaita äänestäjiä, ja monet poikkesivat vaalikahveille ja ostoksille koulun kahvilaan ja kauppaan. Vaikka vaalit siis tietysti ei-kaupallinen tilaisuus onkin, niin mukavasti tuli tukea myös koululle vaalipäivänä. Mukavaa, että koulu halusi ja sai tarjota tämän tilaisuuden meille britanniansuomalaisille. Suurlähetystö ehti jo raportoida, että täällä Brittilässä meitä suomalaisia kävi vaaliuurnalla 3167 äänestäjää, joista reilut 2000 lähetystössä Lontoossa.

Täällä Englannissa asuessani olen häpeäkseni jättänyt muutamatkin vaalit väliin. Olen äänestänyt täällä vain kerran, EU-vaaleissa, joissa ei muuten tungosta ollut. Englantilaisessa päätöksenteossa saan äänestää vain paikallisvaaleissa, parlamenttivaaleihin ei ole asiaa.

Tämän syvemmälle ei tässä blogissa mennä politiikan syövereihin, mutta muistakaapa kaikki äänioikeutetut käydä äänestämässä!

Reipasta loppuviikkoa!

No comments:

Post a Comment