January 30, 2018

Suomi maailmankartalle osa 749

Sarjassamme suomalaisen sydäntä lämmittäviä hetkiä maailmalla, Helsinki Collection. 
Olin nähnyt tästä kokoelmasta pienen vilauksen paikallisessa suomalaisten fb-ryhmässä, mutta nytpä vasta sitten näin tämän livenä. Kyseessä on siis paikallisen Sainsbury's-tavarataloketjun keittiö- ja kodintarvikemallisto nimeltään Helsinki.

Sainsbury's on brittiläinen hypermarketketju, vähän niin kuin Suomen CityMarket, jolla on luonnollisesti myös omat vaate- ja kodinsisustusmallistot. Itse käyn säännöllisesti ihailemassa Sainsbury'sin valikoimat läpi, ja ehkä muistatte esimerkiksi bullet journal -postaukseni? Pari siinäkin esittelemääni vihkoa (keskimmäiset kaksi) on Sainsbury'siltä. Yleisesti ottaen luotan kippopuolella ajattomaan suomalaiseen muotoiluun, jota on kaapit täynnä, joten varsinaisia ostoksia tulee tehtyä harvemmin, mutta sehän ei tietenkään estä pyörimästä hyllyjen välissä ihastelemassa kauden trendejä ja tuotteita.

Kuva vähän valehtelee, oikean laidan mustalta näyttävä kaistle on oikeasti tummansininen.
En nyt äkkiseltään löytänyt tästä mallistosta sen enempää tietoa netistä, mutta todennäköisesti sillä ei ole oikeasti mitään tekemistä Suomen kanssa, vaikka voihan tuossa kuvioinnissa ehkä nähdä vaikutteita vaikkapa Marimekon Kivistä. Värimaailmaa hiukan kyllä ihmettelen, sillä en itse kyllä osaa mitenkään yhdistää sinapinkeltaista suomalaisuuteen tai pohjoismaalaisuuteen...?

Mitä mieltä te olette, tuleeko tästä Suomi ja Helsinki mieleen?

Kokonaisuudessaan mallistoa voi ihailla Sainsbury'sin omilla sivuilla täällä.

No comments:

Post a Comment