December 01, 2017

1. joulukuuta - 1st of December

Hyvää joulukuuta! Vihdoinkin siis joulukuu, Juniori on odottanut tätä ensimmäistä joulukalenteripäivää jo monenmonta päivää, jopa niin monta, että teki itselleen ihan oman pre-joulukalenterin, jonka avulla on virittäydytty joulun tunnelmaan ja laskettu päiviä joulukuuhun ja etenkin siis suklaajoulukalenteriin. Suloista <3.

Finally December! Junior has been waiting for December and Advent Calendar time to start for so so long and finally it is here. He even made his own pre-Advent Calendar. Sweet <3

Susannan jouluperinteisiin kuuluu, että joulukuusi pystytetään ja koristellaan heti joulukuun alussa, mitä sitä turhaa odottelemaan jouluun asti!

Juniorin pre-joulukalenteri - Pre-Advent Calendar

My tradition on 1st of December is to put up and decorate our Christmas tree. This is, of course, only possible because I have - and have had for years - an artificial tree which my older brother especially actively disapproves every year and don't think I have received "all clear" from the younger one either. Oh dear, says Susanna, and happily decorates her more-than-10-year-old plastic tree. With a little help from Junior, of course. And Simba the cat.

Suomessa muinoin lapsuuden jouluun kuului joulukuusen kantaminen sisälle ja koristeleminen jouluaattona. Mukavaa puuhaa, ja oli oma ohjelmanumeronsa joulupukkia kuumeisesti odottaville lapsille. Joulukuusta ihailtiin sitten tammikuun alkupuolelle asti, suomalaisten perinteiden mukaisesti.
Aikuisiällä omassa kodissa aloin ottaa kuusen esille jo reilummin ennen joulua. Varsinaiseksi jouluksihan menin vanhempien luo, mutta halusin joulun tunnelmaa myös omaan kotiin jo joulunodotusaikana. Mieluummin nautin joulukuusesta ennen joulua, sillä yleensä viimeistään tapanina alkaa joulu tulla korvista, ja on aika pakata joulukoristeet kaappiin seuraavaa vuotta odottamaan. Myös kuusi. Kauhea vaiva parin päivän vuoksi. Mitäs jos hiukan aikaisemmin...?

Täällä englannissa perinteeksi muodostunut tapani nostaa kuusi esille jo heti joulukuun alusta lähtien on luonnollisestikin mahdollinen siksi, että kotiani on jo vuosien ajan koristanut muovikuusi, mitä etenkin vanhempi veljeni paheksuu tuhahdellen joka vuosi, enkä ole tainnut nuoremmaltakaan ihan puhtaita papereita asiasta saada. Voi voi, sanoo sisko, ja koristelee tyytyväisenä jo yli kymmenen vuotta palvelleen muovikuusensa. Juniorin hyvällä avustuksella, tietysti. Ja Simba-kissan.
Täällä ei muovikuuselleni tuhahdella, mutta varmaan on ihan hyvä silti mainita, että eivät englantilaiset sentään ihan kokonaan ole muovikuusikansaa, sillä vaikka muovikuusi erittäin suosittu onkin, monenvärisenä ja muovihuurteilla tai ilman, myös oikeat kuuset pitävät todellakin hyvin pintansa täälläkin. Täällä ne ovat kuitenkin usein ruukkukuusia, siis ruukkuihin kasvatettuja, jotka siis kestävät sisällä paremmin kuin suomalaiseen tapaan katkaistut ja vesiastiassa pidettävät kuuset.

Lähtölaskenta jouluun on siis meillä virallisestikin nyt alkanut, joulukalenterin ensimmäinen luukku avattu, ja kuusikin pystyssä ja koristeltu. Myöhemmin tänään maistetaan vuoden ensimmäiset joulutortut (mince pies on jo maisteltu), ja glögiäkin varmaan otetaan mukillinen.

Koska teillä koristellaan kuusi? Onko teillä joulukuun alkuun liittyviä perinteitä? Leppoisaa viikonloppua! - Have a lovely weekend everyone!


1 comment:

  1. Meillä sama tapa, itsenäisyyspäivänä koristellaan kuuset, joita on kaksi. :) Siitä se joulun tunnelma alkaa. Ihana tuo pre-kalenteri <3

    Mukavaa joulukuun ensimmäistä <3

    ReplyDelete