November 20, 2017

Uuteen viikkoon ja pari ravintolavinkkiä

Hyvää uutta viikkoa taas kaikille, toivottavasti teillä oli mukava viikonloppu! Suomessa taitaa nyt alkaa olla pikkujoulukausi kuumimmillaan ja täällä Englannissakin toki pikkujouluja ja harrastusten joulujuhlia vietetään, eli kiireistä aikaa täälläkin. Viikonloppua vietettiin kuitenkin vielä ihan ei-niin-jouluisissa tunnelmissa, käytiin mm. parissakin mukavassa ravintolassa, joista tässä vinkit teillekin. Molemmat ovat ketjuravintoloita, joten ravintoloita löytyy ympäri Lontoota ja Englantia muutenkin.


Lauantaina kierrettiin jälleen maakuntaa Juniorin harrastusten perässä. Suomi-kouluun on hiukan matkaa, mutta en halua siitä tinkiä ainakaan niin kauan, kun selviän pelkillä salmiakkilahjuksilla. Kaikki mahdolllisuudet suomenkieliseen puuhasteluun on käytettävä, jottei kielitaito ihan unohdu. Suomi-koulussa suunnitellaan paitsi joulujuhlia niin myös itsenäisyysjuhlia sekä aikuisille että lapsille. Aikuisten juhlat me valitettavasti missaamme, mutta toivottavasti päästään osallistumaan lasten juhliin sentään. Suomen synttäreiden kunniaksi ovat ainakin Englannin ulkosuomalaiset intoutuneet järjestämään erilaisia itsenäisyyspäivänjuhlia ympäri maata.

Illalla söimme rennosti Bill's -ravintolassa, kaksi lapsiperhettä, joten ihan hyvissä ajoin ennen suurempaa lauantai-illan huumaa. Bill's tarjoilee ruokaa koko päivän aina aamiaisesta illalliseen ja lounas ja tee siinä välissä. Lapsille on oma ruokalista, jolta löytyy perinteiset makkarat ja muusit ja makaronit. Aikuisten ruokalistalla on muun muassa maukkaita hamppareita, samoin salaattia olen täällä nauttinut lounaaksi joskus ja hyvää oli. Hyvää perusmutkatonta ruokaa kansainvälisestä keittiöstä, on korealaista, italialaista, thaimaalaista ja amerikkalaista, on kasvisvaihtoehtoja ja huom huom, myös gluteeniton menu.

Söin nyt naked burgerin ja jälkkäriksi Eton messin (paikallinen pappilan hätävara).

Toinen viikonlopun ravintolakokemuksista oli sunnuntainen aamupala Cotessa ystäväpariskunnan kanssa. Cote on ranskalaisvaikutteinen ravintolaketju, jonka aamiaisruokalistalta löytyy ranskalaisempien croisantien lisäksi luonnollisesti myös täysi perinteinen englantilainen aamiainen kuin myös muut muna-aamupalat sekä jogurtit ja granolat. Suosikkiannokseni ravintola-aamupalalla on yleensä eggs benedict, ja senhän nyt söin tälläkin kertaa. Hiukan oli kalpean näköinen annos, täytyy myöntää, olisivat voineet edes pari ruohosipulin vartta tai rucolanlehteä laittaa väriksi lautaselle, mutta ihan hyvältä maistui ja myös latte oli erittäin maistuva. Molemmat ravintolat ovat sellaisia mid-range-paikkoja eli rentoja ja helppoja myös lasten kanssa.

Ravintola-annosten inspiroimina oli sitten iltapäivällä mukava koristella joulupipareita, tässä Juniorin taidonnäyte.
Onnistuin viime viikolla jotenkin jumiuttamaan niskani. Extremeurheilun sijasta siis ihan vaan telkkaria katsoessa käänsin päätä, ja ilmeisesti jokin hermo päätti mennä vinoon, ja tässä sitä nyt sitten ollaan. Nyt ei pää oikein kunnolla käänny ja jomotus on niin sanotusti melko ikävä. Tämä viikko siis mennään lisätyllä kevyellä liikunnalla eli kävelyllä ja hartioiden pyörittelyllä ja varovaisella venyttelyllä, josko se auttaisi.

Muuten tällä viikolla on ohjelmassa ainakin kakun leipomista ja englantilaista viiniä ja ehkä nähdään eräs valkopartainen kaveri myös.

Mahtavaa alkanutta viikkoa!

Linkit:
Bill's
Cote

2 comments:

 1. Ihana tuo juniorin taidonnäyte <3 Toivottavasti niskassa helpottaa <3 Juuri tapailin tuossa sunnuntaina mikä se brittiläinen jälkkäri on ja Eton Messhän se, sitä pitää joskus kokeilla.

  Mukavaa viikkoa <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. No Eton Messhän se, tämä Bill'sin versio on sitruunainen ja voin kertoa, että makeutta piisasi! Mukavaa päivää Sinulle!

   Delete