November 06, 2017

Suomi-koulua ja maapähkinäblondieherkuttelua - Peanut Butter Blondies

Olen täällä blogissa useinkin hehkuttanut upeaa Brightonin Suomi-koulua, jossa seudun Suomi-perheet kokoontuvat parin viikon välein yhteen. Lapset oppivat suomea ja Suomesta, ja aikuiset pääsevät rupattelemaan mukavia äidinkielellään, jakavat kokemuksia ja vinkkejä niin Enkkulaan kuin Koti-Suomeenkin liittyen.

I have quite often talked about our lovely Finnish School where we Brighton area based Finns get together every couple of weeks. Kids learn Finnish and about Finland and adults get a chance to chat to fellow Finns.
Vaikka minulla on toki upeita paikallisiakin ystäviä, on kuulkaa ihanaa ja virkistävää välillä jutella toisten suomalaisten kanssa, päivitellä maailmanmenoa niin siellä kuin täälläkin, ja mitä milloinkin.

Suomi-koulu on myös siitäkin hauska paikka, että harvemmiin vanhemmat ihan mielellään ostavat lapsilleen herkkuja ja sitten ylpeinä katsovat vieressä, kun kullannuppu pupertaa sokeria suuhunsa. Mutta salmiakkihan ei toki ole vain karkkia, vaan osa suomalaista kulttuuriperimää, vai mitä?

Meidän Suomi-koulussa vanhemmat vastaavat kahvilan tarjottavista, ja viimeksi leipomisvuoro osui minun kohdalleni. Sattumalta törmäsin juuri pari päivää aiemmin netissä surffaillessa sellaiseen herkkuun kuin blondie, ja koska en ollut moisesta ikinä kuullutkaan, piti se tietysti guuglata ja testata. Niin herkkua oli, että ajattelin laittaa reseptin jakoon. Maapähkinäblondiet, olkaapa hyvät!

Even though I also have just wonderful local friends here in the UK, I must say it is really great and important to me to see fellow countrymen and women every now and then and to be able to speak in my own language, to be able to express myself fully and talk with people who understand exactly where I come from.

At Finnish school, a part of fundraising is, of course, a coffee shop for which parents are asked to provide cakes and savouries. Last time it was my turn to bake and instead of anything Finnish, I decided to make something new. Blondies that I hadn't even heard of just a week ago but that sounded so delicious that I just had to try them. Pure yummy. The original peanut butter blondie recipe in English here. Enjoy!

130g maapähkinävoita - useimmissa ohjeissa kehotettiin käyttämään crunchy-versiota, mutta myös sileä soveltunee, minä siis käytin crunchya, jossa on mukana maapähkinäpaloja.
75g voita
125g sokeria
110g fariinisokeria
2 munaa
1/2 tl vaniljauutetta
125g jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa

Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen. Voitele 23cm neliönmuotoinen vuoka.

Sekoita keskenään maapähkinävoi ja voi. Lisää vähitelleen joukkoon fariinisokeri, sokeri, munat ja vanilja. sekoita kuohkeaksi. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja suola, sekoita hyvin voi-sokeriseokseen.

Paista 30-35 minuuttia. Anna jäähtyä, leikkaa 16 neliöksi. Nauti.

Herkullista alkanutta viikkoa!

No comments:

Post a Comment