September 04, 2017

Paras pannupizzapohja

Innokkaiden pikkukäsien kotileipomosta päivää! Jotta ette jäisi käsitykseen, että meillä leivotaan vain kakkuja ja keksejä, ajattelin laittaa jakoon myös tämän maailman parhaimman ja helpoimman pannupizzapohjan ohjeen. Tällä on tehty pizza jos toinenkin, ja tietysti Juniori haluaa aina tehdä oman pizzansa ihan itse. Vekaratestattu siis.Pizzapohja kohoaa mukavasti uunissa kuohkeaksi, pehmeäksi pannupizzaksi. Teen tällä ohjeella yleensä isomman pizzan aikuisille isommassa piirakkavuoassa (halk 28 cm) ja pikkupizzan Juniorille pienessä vuoassa (halk 18 cm).

Pizzapohja:

2 dl vettä
3 tl kuivahiivaa
n. 4 dl vehnäjauhoja
1 tl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl öljyä

Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää lämmin vesi ja sekoita. Lisää öljy. Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.

Taikina on aika pehmeää eli ei kaulita, vaan taputellaan käsin piirakkavuokaan. Itse laitan vuokaan ensin leivinpaperin, mutta vuoan voi tietysti myös voidella, jos niin haluaa. Leivinpaperin avulla pizza on helppo nostaa vuoasta leikkuulaudalle ja leikata pizzaleikkurilla. Samoin leivinpaperin ansiosta piirakkavuoka ei edes likaannu eli ei tarvitse tiskata.

Täytteet tietysti maun mukaan, meillä tehtiin nyt tällä kertaa kinkkupizzaa, mutta usein tarjolla on myös salamipizzaa eli salamiviipaleita, aikuisille myös paprikaa, sipulia ja chiliä omasta puutarhasta.

Paista 250 astetta n 15 minuuttia.
Helppoa ja herkullista, meidän ihan vakkaripizzaresepti nykyisin.

Mukavaa päivänjatkoa!

No comments:

Post a Comment