September 01, 2017

Ihana Brighton ja ihan yleisenglantilainen nallevinkki kaikenikäisille

Kesän ulkomaanmatkailun vastapainoksi on mukava piipahtaa lähiseutumatkailemassa ihanassa Brightonissa. Onkohan se sitten tuon meren vaikutusta vai muuten vaan Brightonin ilmapiiri, mutta pikainenkin visiitti tähän merenrantakaupunkiin saa mielen mukavan rentoutuneeksi.
Brightonin uudet kaupunkipyörät - sävy sävyyn rantabulevardin kaiteiden kanssa.


Brightonissa on jo jonkin aikaa rakennettu rantaa uuteen uskoon ja myllerrystä on edelleenkin käynnissä, mutta paljon on jo valmistunut, ja voi että, kyllä tykkään. Rantaan on muun muassa kunnostettu uusi aaltoileva kävelytie ja oleskelualueita, joiden varrelta löytyy ravintoloita ja ihastuttavia pikkuputiikkeja. Kyllä sormet syyhysivät taas koluta näitä putiikkeja ihan kunnolla, mutta koska matkaseura oli kiinnostuneempi ihan muista asioista, kuten esimerkiksi jätskistä, jouduin jättämään shoppailut toiseen kertaan. Yksi näistä ihanuuksia tarjoavista liikkeistä on Lavender Room, joka nimestään huolimatta tarjoaa laventelituotteiden lisäksi myös paljon muuta kotiin. 


British Airways i360:n kyydissähän ihailimme Brightonia yläilmoista viime vuonna, siitä täällä, ja samoin melkein sen vieressä oleva leikkipuisto on tullut jo muutamaankin kertaan kokeiltua. Lämpimällä säällä kannattaa varustaa lapset pyyhkeellä ja uikkareilla, sillä leikkipuistossa on kahluuallas, jossa lapset voivat polskia. Tai sitten, jos tarkenee, voi tietysti kastautua meressä. Nytkin vedessä näkyi muutama urhea uimari.

Mutta vaikka Brightonia aina suosittelenkin vierailukohteeksi, halusin tällä kertaa vinkata ihan toisesta jutusta, nimittäin Build-A-Bear -nallenrakennuspajasta. Jos laukussa on tilaa, ja aikataulussa pari tuntia väljää, on tämä varsin hauska idea. Meillä Juniorin kokoelma karttui viimeksi tällä vihreällä maastokuvioisella, erittäin coolilla dudella. Ja näitä liikkeitä siis on ympäri Isoa-Britanniaa, esim. Lontoossa Hamley'sillä.
Juttu siis toimii niin, että workshopissa voi valita joko ihan valmiin pehmolelun tai sitten voi täyttää lelun haluamallaan tavalla. Täytettävän lelun sisälle voi myös lisätä sykkivän sydämen, ääniä tai vaikkapa tuoksun. Kyllä, tuoksun. Nämä lisäjutut kuulemma kestävät pari-kolme vuotta, eli ihan kiitettävän pitkään. Ja meillä ainakin on kestänyt. Vettä eli pesua nämä lisävarusteet eivät luonnollisestikaan kestä.

Tarjolla on monenlaisia valmiita ääniä kissanpennun miukumisesta ja Hämänäkkimiesäänistä pelottavaan karjuntaan ja (erittäin ärsyttävään) nauruun, ja lisäksi voi myös äänittää oman tervehdyksensä, kuten Juniorin tädit tekivät kuvassa näkyvän ruskean nallen kohdalla. Tuoksujakin on mukava määrä mansikoista laventeliin. 

Ja lopuksi nallensa (tai pandan, kissan, koiran, apinan, trollin jne.) voi vaatettaa mielensä mukaan. Tämä cool dude puettiin skeittarityyliin, ja olipa vähällä, ettei mukaan tullut myös skeittilauta ja kypärä - sellaisetkin lisävarusteetkin kun tietysti on tarjolla.
Nallenrakennus sopii tietysti lapsille, mutta tottakai myös aikuisille, miten olisi vaikkapa mansikantuoksuinen nalle sykkivällä sydämellä Ystävänpäiväksi tai kulmikkaaseen hattuun ja kaapuun puettu pehmolelu valmistujaisiksi? Kuvissa näkyvien lelujen lisäksi Juniorilla on myös Mummulassa laiduntava jouluinen Petteri Punakuono -poro, jonka nenässä on vilkkuva valo - mukava joulutervehdys kaikenikäisille!

Pysytään nyt kuitenkin ennen joulutunnelmointia vielä hetki biitsitunnelmissa. Mukavaa päivää kaikille!

No comments:

Post a Comment