September 24, 2017

Englannista, hämähäkeistä ja kissoista

Aina silloin tällöin mieleen pulpahtaa pieniä eroja armaan kotimaan ja tämän muunmaan välillä. Sellaisia pieniä, arkisia asioita, niin kuin että Suomen punainen maito on täällä sinistä ja päinvastoin, ja että ulko-ovet avautuvat täällä aina sisäänpäin, kun ne Suomessa avautuvat ulospäin. Vedä ja työnnä, push ja pull, kuka noita opasteita nyt huomaa, ja niinpä meikäläinen aina törmäilee väärinpäin aukeaviin tai siis aukeamattomiin oviin. Joihinkin asioihin tottuu, joihinkin ei. 

Yksi asia, johon en ole tottunut enkä totu täällä enkkulassa on hämähäkit. Asia, jota ei todellakaan tule ajatelleeksi muuttoa miettiessä, sillä eihän tämä nyt todellakaan ole mitenkään trooppinen tai eksoottinen ympäristö, mutta hyi ja yök, hämähäkkejä riittää ja tunkevat tietysti etenkin näin syksyisin sisään, talot kun ovat suomalaisittain melkoisia liitereitä. Ja hämiksethän ovat isompia kuin suomalaiset kollegansa, onneksi eivät kuitenkaan myrkyllisiä, paitsi yksi, jota en todellakaan toivo tapaavani. Yhhyh. Ja tuleehan joskus näin syksymmällä ovenraoista sisälle myös etanoita, yöks. 

Ötökkäjahdissa kissat ovat yleensä aivan mainio apu, sillä vaikka kisut eivät moisia ällötyksiä syökään (tietenkään, kissat sentään pitävät yllä tasoa pöperöidensä suhteen - kärpäset sen sijaan kyllä kohtaavat kohtalonsa kissan kynsissä) niin ne kyllä huomioivat tunkeilijat ja ilmoittavat niistä sitten minulle. Ja minähän pidän näiden suhteen tiukkaa linjaa, se on henki pois ja vessasta alas. Hämähäkkejä lemmikkeinä pitävät älkööt siis vaivautuko, hämähäkit eivät ole söpöjä. Eivät.
Kissat sen sijaan ovat aivan mahtavia lemmikkejä, etenkin täällä meillä Enkkulassa, jossa talot ovat suomalaisittain jne. (ks. yllä) sillä mikä onkaan parempaa, kuin kaksi lämmintä ja lämmittävää kissaa nukkumassa yönsä vieri vieressä kanssasi.

Lämpöisää päivänjatkoa kaikille!

2 comments:

  1. Äääh, kiitos painajaisista :D Me ollaan nyt pidemmällä reissulla Italiassa ja mä yllätyin täällä käärmeiden ja sisiliskojen määrästä. Sisiliskot ei haittaa ja niitä täällä onkin ihan älyttömästi, mutta nuo käärmeet on aika ällöttäviä, varsinkin kun ei oo mitään tietoa onko ne myrkyllisiä vai ei. Esimerkiksi eilen käytiin patikoimassa reilu parin tunnin lenkki, jonka aikana nähtiin 4 käärmettä :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hyi yök käärmeitä, sait nyt kyllä tännekin melkoiset puistatukset aikaan :) Varmasti kannattaa olla hiukan varovainen maastossa noiden luikertelijoiden kanssa!

      Delete