August 18, 2017

Parempia aamuja

En mielestäni ole luonnostaan mikään aamuihminen, mutta olen vuosien varrella oppinut aikaisiin aamuihin ja myös ottamaan niistä enemmän irti. Mieshän sen sijaan on aamuisin ihan mahdoton, eikä siihen auta edes kahvikuppi, on vaan odoteltava, että unihiekat karisevat silmistä.

Tässä viisi keinoani tehdä aamusta ja koko päivästä parempi.
Good Morning!

Viisi vinkkiä parempaan aamuun ja päivään:

1. Lenkille. Tämä ei ole nyt tällä hetkellä osa aamurutiinejani, mutta oli kyllä jossain vaiheessa, ja on aivan erinomainen tapa aloittaa päivä. Heräät ensimmäisenä, talo on hiljainen, hiivit lenkkivaatteet päälle ja lähdet ulos aikaiseen ja hiljaiseen aamuun. Jos käy tuuri, saat vielä palatakin hiljaiseen taloon. Nyt olen onnistunut juoksemaan lenkkarin kantapään rikki, joten uudet on ostoslistalla. Siihen asti mennään laastari kantapäässä haha.

2. Unohda torkutus. En ole koskaan tätä harrastanut, enkä suoraan sanottuna näe siinä mitään hyvää. Torkkunappia painettuaan ei kuitenkaan enää pysty oikeasti nukkumaan, kun vaan odottaa, että kohta se soi uudestaan, kohta se soi uudestaan... Ja sitten se soi, ja sitten harmittaa, kun tuli tuhlattua aikaa, ei ole yhtään virkeämpi ja nyt niistä aamutoimista pitää selvitä vähemmässä ajassa. Nouse vaan reippaasti ylös sängystä heti ensimmäisen herätyksen jälkeen, vakuuta itsellesi, että tästä tulee hyvä päivä, ja mene suihkuun. Suihkussa voi vielä vahvistaa hyvän päivän alkamista hyväntuoksuisella suihkusaippualla, sitrushedelmäthän ovat tunnetusti mukavan virkistäviä. Alkoikin muuten tehdä mieli greippiä.

3. Jos heräät ennen herätyskellon soittoa, venyttele ja odottele hetki ja suunnittele mukava päivä ennen ylösnousemista. Esimerkiksi epätoivoisen vaatekaapin penkomisen sijasta visualisoi päivän asusi valmiiksi, mieti aamupala, listaile mielessäsi päivän tehtävät jne.
Vähän venytellään vielä.
4. Aamupala. Minä en todellakaan toimi ilman aamupalaa, enkä juuri koskaan lähde talosta syömättä (pl. aikaiset aamulenkit). Ei-niin-hyvänä aamuna koitan pehmentää aamua panostamalla hiukan enemmän aamiaiseen. Joskus tämä on extra-avokado leivällä, joskus kermaisempi jogurtti, joskus vain kauniimpi kahvimuki. Kaunis kattaus vie pitkälle.

5. Positiivinen asenne. Vaikka Juniori vikisisi ja kitisisi (aina ei voi olla hyvä aamu edes Juniorilla, joka yleensä on itse iloisuuden ilmentymä), koitan pysyä positiivisena - ja kas, yleensä positiivisuus ennemmin tai myöhemmin tarttuu (tai ehkä se on vaniljajogurtin ansiota) ja kohta juttelemme jo hyvillä mielin. Paitsi jos molemmille sattuu huono aamu samaan aikaan, silloin saattaa olla hiukan ärhäkämpi tunnelma...

Oletteko te lukijat aamu- vai iltaihmisiä? Miten te selviätte aamuista?

No comments:

Post a Comment