July 17, 2017

Mitä ehdottomasti tarvitset puutarhaasi tänä kesänä?

Englantilaiset ovat tunnetusti puutarhakansaa, täällä riittää pitkin vuotta erilaisia puutarhamessuja, joista me pienempienkin pihojen omistajat voimme käydä ammentamassa inspiraatiota. Kävin Hampton Courtin puutarhamessuilla ihailemassa viimeisimpiä trendejä, tässä teille parhaat palat.

Puutarhahan on lepäilyä varten, eikös vaan, ja tuolla ylläolevalla sohvalla kyllä kelpaisi lekotella. Pehmusteita ehkä tosin tarvitaan jonkin verran, mutta mitäs siitä, pääasia, että näyttää hyvältä.
Nämä näppärät viinipullo- ja -lasitelineet on helppo asetella puutarhaan vaikka joka tuolin viereen. Kuvasta ei ehkä ihan kokonaan ajatus aukea, mutta kyseessä on siis sellaiset vähän niin kuin puutarhakepit eli siis maahan pystyyn työnnettävä metallitikku, jonka päässä on kiemurat pullolle tai lasille. Melko näppärää, jos ei vaikka halua pöytiä joka puutarhan kulmaan.
Tämä pikkuhirviö on jotenkin sympaattinen, mutta jos etsitte jotain vielä söpömpää, niin kukapa voisi vastustaa tätä allaolevaa nallea? Tämä ja sen kaverit eli valtava gorilla, vielä valtavampi kirahvi ja pari muuta Afrikan eläintä, oli rakennettu keinonurmesta. Hyvä kikka saada ihmiset parveilemaan osastolla. Tekonurmi on muuten täällä tosi suosittua ihan tavallisissakin puutarhoissa, enkä toisaalta kyllä ihmettele, meilläkin on pihalla märkänä vuodenaikana aikas kuraista. Toistaiseksi kyllä meillä oikea nurmikko vie voiton, mutta saisikos siitä tällaisia kavereita...?
Pimeneviin iltoihin voi luoda tunnelmavalaistusta vaikkapa tuikuilla, ja nämä puihin ripustettavat laskuvarjotuikkutelineet (edit: pääsipä ajatusvirhelipsahtamaan :) ) kuumailmapallotelineet ovat mielestäni sieltä hauskimmasta päästä.
Messuilla oli myös puhetta perhosista. Erillisessä kasvihuoneessa oli esillä valtavia eksoottisia perhosia, mutta jos ei halua omaa kasvihuonetta, voi perhosia tuoda omaan pihaan vaikkapa tällaisella mobilenauhalla.


Ja kasvimaailman uutuuksien etsijöille oli tarjolla ilmakasveja, jotka siis elävät lasipullossa ihan pelkällä ilmalla. Näistähän Oravanpesän Kati on kirjoitellut pariinkin kertaan, viimeksi täällä.
Tällaisia inspiraatioitumisia tämän vuoden Hampton Court Flower Showsta, mitäs te tykkäsitte näistä? Ja ehkä tämä Thames ei ihan Saimaata vastaa, mutta kyllä se on kaunis tämäkin vesi!

No comments:

Post a Comment