July 15, 2017

Kesän paras raparperisorbetti

Vieläkö teille maistuu raparperi? Tässä jatkoa Kesäherkkuja raparperista –sarjaan tämän kirjaimellisesti suussasulavan raparperisorbetin muodossa. Tätä nautittiin Miehen kanssa puolisalaa yhtenä iltana, meille nimittäin kerääntyi yllättäen ja suunnittelematta pienimuotoiset grillijuhlat, eikä tätä herkkua olisi riittänyt kaikille – joten se pidettiin visusti salaisuutena ja surautettiin valmiiksi vasta myöhään illalla vieraiden jo lähdettyä :D

Suorastaan naurettavan helppo ja älyttömän herkullinen raparperitähtianissorbetti syntyy suorastaan käden käänteessä. Aikaa kannattaa kuitenkin tietysti varata myös massan jäähtymiseen, sorbetista kun on kuitenkin kysymys.

700 g raparperia
140 g sokeria
75 ml vettä
3 rkl nestemäistä glukoosia (ei huolta, tämän voi jättää pois, jos ei satu kaapista löytymään)
2 tähtianista
vaniljatanko
1 sitruunan mehu

Pilko raparperi parin sentin paloiksi kattilaan. Lisää sokeri, vesi ja glukoosi. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet raparperin joukkoon. Lisää myös vaniljatanko ja tähtianikset. Keitä välillä sekoitellen niin, että raparperi pehmiää ja tähtianis maustaa seoksen.

Ongi vaniljatanko ja tähtianikset pois raparperiseoksesta. Soseuta tehosekoittimella tasaiseksi. Anna jäähtyä.

Sekoita sitruunamehu seokseen. Jäädytä jäähtynyt raparperiseos jäätelokoneessa sorbetiksi.
Nauti. Ja nautittavaahan tämä todella onkin. Jos ei muuten ole jäätelökonetta, niin taru kertoo, että sorbetinteko onnistuu ilmankin, sorbetti vaan kulhoon ja pakkaseen, käy välillä sekoittamassa kunnolla ja laita takaisin pakastimeen, toista muutaman kerran. En ole kokeillut, joten en osaa sanoa, kuinka kauan ja kuinka monta kertaa pitää sekoitella, mutta kokeilemallahan se selviää. Jos ei jäähdy sorbetiksi, niin onpa ainakin hyvä raparperikastike vaikka vaniljajätskille :)

Mukavaa vikonloppua!

No comments:

Post a Comment