July 04, 2017

5 juomaa Lontoon kesään

Hyvää viikon ja heinäkuun alkua kaikille! Heinäkuu eli lomakuu siellä Suomessa, jos olette tulossa tänä kesänä Lontooseen tai muualle tänne saarivaltioon, tässä viisi vinkkiä kesäjuomiksi.

1. Prosecco. Ei niin pientä juhlaa, etteikö sen kunniaksi voisi ottaa lasillisen tai pari proseccoa. Englantilaisten naisten suosikkijuoma, edullisempi kuin aito shampanja ja mahdollisesti "fiinimmästä" nimestään johtuen suositumpi kuin espanjalainen sisarensa cava. Kannattaa huomata mahdolliset bottomless prosecco -iltapäiväteet ja vastaavat, joissa siis nimensä mukaisesti voi kiinteän maksun maksettuaan nauttia kuplajuomaa niin paljon kuin vaan jaksaa.

2. Pimm's. Perinteisistä perinteisin punainen kesäjuoma, joka sopii aurinkoiseen kesäpäivään kuin - nenä päähän. Ehdoton puutarhajuhlajuoma. Viimeksi, kun tarkistin, Pimm'siä sai Alkosta vain laatikoittain. Englannin lentokentillä on usein tarjouksia tyyliin 2 litran pulloa 20 punnalla (Tescossa 12 puntaa per pullo). Älä unohda minttua!
3. Tee. Englannissa kun ollaan, ei teetä voi tietenkään ohittaa. Sitä todella juodaan paljon ja kaikkialla. Itselleni oli yllätys, kuinka yleensä tee on täällä pussiteetä, mutta asiaa ääneen ihmeteltyäni ovat kanssaulkomaalaiset vakuutelleet, että täällä pussitee on himppasen parempaa, kuin esim. Koti-Suomessa. Tiedä häntä, mutta siinä missä suomalainen kutsuu kavereita kahville, on täällä "a nice cup of tea" se ykkösvaihtoehto. Ei toki huolta meillä kahvinjuojillakaan, kyllä kahviakin toki saa. 

4. Gin & tonic. Täytyykö sanoa muuta? Tämähän oli ainakin huhujen mukaan jo edesmenneen kuningataräidin lempijuoma, ja klassinen G&T on kuulemma taas sieltä trendikkäämmästä päästä drinkkejä. Muista oikea gini ja oikea tonic.

5. Joe & the Juicen Hangover Heaven, jossa on omenaa, minttua ja seljankukkaa. Aahh, vitsit, miten raikas ja virkistävä, enkä muuten edes ollut krapulassa haha. Ja kun kerran Joe & the Juicessa olette, niin ottakaa samalla acokado-mozzarella-tomaatti-sandwich, niin hyvää!

Listalle toki kuuluu ihan itseoikeutetusti myös oluet, joita tietysti on oluenystävien kokeiltava, ja myös siiderit, joita täällä myös tehdään niin sanotusti aika kelvollisia. Tähän yhteyteen sopinee myös sananen tasa-arvosta, sillä käsi sydämellä ja ihan aikuisten oikeasti en ole täällä neljän vuoden aikana ikinä nähnyt kenenkään naisen juovan olutta, ja siideriäkin todella harvoin. Joskus vuosia sitten Walesissa lomaillessani itsekin törmäsin siihen, että kun tilasin pubissa oluen, sain naisena vain half-pintin, miehet taas saivat automaattisesti ihan kokonaisen. Nyttemmin en olutta itse juo, mutta jos siis oluesta tykkäät ja haluat brittiolutta maistaa, niin käytäntöjä en tiedä, mutta siitä vaan. 

Ja ihan vakavasti puhuen, muista Lontoo-päivään myös vesipullo. Helteisenä kesäpäivänä on paljon mukavampi jumittua ilmastoimattomaan metrojunaan, kun mukana on juotavaa, kuin jos ei olisi.

Loppuun vielä oman pihan satoa :)
Mukavaa kesäpäivää!

No comments:

Post a Comment