June 23, 2017

Toimistotyyliä ja shoppailuvinkkejä pitkille naisille

Ajattelin esitellä teille vaihteeksi hiukan virallisempaa toimistotyyliä vaatekaapistani. Vaikka itse siis tunnetusti olen enemmän housuihminen, niin aina välillä, etenkin kesällä ja varsinkin näillä helteillä, joista täällä nautittiin aiemmin viikolla, päälle valikoituu myös mekko. Tämän monokromaattisen yksilön nähdessäni pääsi suustani spontaani ooh, ja niinpä tämä saapui kaappiini vapun tienoilla, ja on siitä lähtien odottanut sitä oikeaa hetkeä.


Tämä päälläni minun piti mennä palaveriin Lontooseen, mutta asiakas peruikin palaverin tuntia ennen kuin olisin lähtenyt junalle, joten päätinkin sitten käyttää peruuntuneen palaveriajan työnteon sijasta asukuvauksiin, kotitoimistolla kun olin.

Mekko on – yllättäen – Nextistä, josta on jotenkin tullut meikäläisen hovivaatettaja. Kyseessä on kohtuuhintainen vaate- ja kodinsisustusbrändi, ja tosiaan itse huomaan hankkivani sieltä suurimman osan vaatteistani nykyisin. Yhtenä syynä tähän on Nextin suht laaja Tall-mallisto.

Tarkkaavaisimmat teistä saattavat ehkä olla huomioineet, että minähän siis olen melko pitkä ja vielä pitkäjalkainenkin, joten muinoin Suomessa asuessa riittävän pitkien housujen ja mekkojenkin hankkiminen oli jokseenkin työlästä ja turhauttavaa, mutta nyt olen siis vihdoin tällä saralla löytänyt hyvän ja kohtuuhintaisen merkin. Jos siis, pitkät ihmiset, tulette tänne Enkkuihin, niin kannattaa poiketa Nextissä, MUTTA huomioikaa, että Tall-mallistoa ei ole saatavilla myymälöistä, vaan ainoastaan verkosta tilaamalla (Next toimittaa Suomeen). Minä siis usein teen niin, että käyn myymälässä sovittamassa normaalimitoitettua, ja jos se on muuten sopiva ja silmää miellyttävä, niin tilaan netistä vastaavan pitkänä. Tuotteen hintalapussa kerrotaan, onko tuote saatavilla Tall- tai Petite-mallistossa.

Mainittakoon muuten, että pitkien naisten kesken usein mainostetaan myös New Lookia hyvänä Tall-farkkujen toimittajana. Myös New Look toimittaa Suomeen. Ja tietysti keskustassa Marylebonessa kivenheiton päässä Oxford Streetiltä on legendaarinen Long Tall Sally, jonka mallistosta löytyy vaatteita ja kenkiä piiitkille ja isokenkäisille, myös heillä on verkkokauppa. Myymälän lähellä kulman takana on muuten Nordic Bakery, josta saa Suomi-ikävissään ruisleipää ja karjalanpiirakoita, nam nam.

Yhdistin mekon uusiin mukaviin kesäkenkiin, jotka ovat Sainsburysilta. Pituuden lisäksi omaan myös keskivertoa isomman jalan, mikä sekin tuotti Suomessa asuessa pienimuotoisia haasteita. Vaan täällä suuressa maailmassa eli suuremman kuluttajakunnan maassa pääsen onneksi minäkin nauttimaan yhtä laajasta valikoimasta kuin pienempijalkaiset kanssasisaret ja myös edullisten markettikenkien tarjonnasta, josta siis nämä ovat, hintaa näillä oli kokonaista 16 puntaa, jos oikein muistan.
Tällaiset toimistovetimet siis tällä kertaa, mitäs tykkäätte?

Oikein mukavaa juhannusta kaikille!

Linkkejä:
Next
Long Tall Sally
New Look
Nordic Bakery

2 comments:

  1. Kiitos Susanna mahtavista vinkeistä! Käyn heti katsastaa mainitsemani kaupat. Oletko ostanut mitään https://www.finerylondon.com Täälläkin on kivoja, mutta ainakaan viimeksi kun kuolaisin niiden vaatteita, ne eivät toimittaneet Suomeen.... Mahtavaa kesää sulle sinne isolle kirkolle😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hei Kaisa, eipä kestä ja kiitos itsellesi vinkistä, eipä ole tuo tuttu, mutta nyt pitää kyllä heti tutustua... Hyvää jussia sinne!

      Delete