June 09, 2017

Raparperia, Raparperia! - Raparperivalkosuklaarahkapiirakka

Jatketaan vielä alkukesän herkulla eli raparperilla, omasta pihasta, tietysti. Hemmottelin nimittäin täkäläisiä ystäviä grilliaterian päätteeksi supisuomalaisella herkulla eli eksoottisella rahkapiirakalla.

Eksoottista tässä ei ole tietenkään raparperi, vaan meille suomalaisille ihan peruselintarvike rahka. Minulta meni aika pitkään, ennen kuin löysin rahkan täkäläisen marketin hyllyltä, mutta kyllähän se siellä on, juustohyllyssä. Peräti kaksi vaihtoehtoakin, maustamaton ja vaniljanmakuinen. Kukaan täkäläisistä tuttavistamme ei ole ikinä kuullutkaan rahkasta saati käyttänyt sitä mihinkään.

Tällä ohjeella tuli tosi hyvä, hupeni nopsasti, tosin ensi kerralla teen hiukan ohuemman pohjan ja laitan reilummin rahkatäytettä. 

Pohja:
150 g voita
1 dl sokeria
1 kanamuna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta

Täyte:
2 kpl vartta raparperia
1 prk rahkaa
50 g valkosuklaata
1 kanamuna
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl perunajuhoja

Maku oli kohdallaan, ensi kerralla vaan hiukan ohuempi pohja ja paksumpi kerros täytettä!

Voitele ja jauhota piirakkavuoka.

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää kanamuna hyvin sekoittaen. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita ne vaahtoon.

Levitä taikina vuokaan ja sen reunoille.

Pilko raparperit. Sekoita raparperien joukkoon perunajauhot. Kaada vuokaan.

Sekoita rahka, raastettu valkosuklaa, kanamuna, sokeri ja vaniljasokeri keskenään. Kaada täyte raparperien päälle.

Paista uunissa 200 asteessa n. 20-30 minuuttia.
Hyvää päivänjatkoa!

No comments:

Post a Comment