June 05, 2017

Mitä odotan tältä kesältä?

Tämä postaus piti postata jo sunnuntaina, mutta onneksi ei ollut silloin vielä ihan valmista, mehän siis heräsimme sunnuntaina valitettavasti kamaliin uutisiin tapahtumista Lontoon keskustassa. Tämä postaus ei enää tuntunut kovin sopivalta tai kiinnostavalta.

Ajatukset kulkevat uhreihin ja heidän läheisiinsä, iskusta selvinneisiin, ja myös tekijöihin ja heidänkin omaisiinsa. Niin surullista. Kaikkien kannalta. Ja turhaa.

Mutta emmehän voi vain lukita itseämme kotiin ja "jättää paha maailma ulkopuolelle". Joten nyt näin vähän suunniteltua myöhemmin, tässä omia kesäodotuksiani.
Kesän telttailukausi avattu! (En minä, mutta Juniori)

***

Kesäkuu, ja vaikka siellä Suomessa ilmeisesti sataa LUNTA, on nyt aika karistaa talviajatukset mielestä ja keskittyä kesään. Keleistä riippumatta. Joka kevät suunnittelemme, että tänä kesänä sitten tehdään pieniä ja vähän pidempiä retkiä ja tutustutaan tähän armaaseen asuinmaahamme hiukan paremmin. Ja joka kesä toukokuun lopulla havahdumme, että hei, nythän meillä on taas jo melkein koko kesä suunniteltu, ja Englannin-reissut on...?

No, kyllähän me viime vuonna kävimme Bathissa ja Salisburyssä, ja tänä vuonnakin on jo ehditty käydä Canterburyssa, eli emme me nyt ihan mahdottomia ole, ja onhan tässä vuosien varrella käyty lähiseudunkin linnoissa, esim. viimeksi Hever Castle. Ja tattadadaa, kesäkuun lopulla suuntaamme Cholmondeleyhin! Jaa mikäs paikka se on? No ei harmainta aavistusta, mutta sehän nähdään sitten :)

Mutta mitä muuta odotan tältä kesältä?

1. Leppoisia lämpimiä kesäiltoja omalla terassilla istuskellen. Pimm’s-pullo on jo ostettu, samoin limpparia ja minttuakin löytyy, joten valmiina ollaan.

2. Lontoo-päivää Juniorin kanssa. Tiedättehän, iloinen ja hyväntuulinen pieni poika ihmettelemässä ja tutkimassa innoissaan uusia asioita ja nähtävyyksiä (miten tämä sitten oikeasti menikään – siitä kuulette retken jälkeen myöhemmin tässä kuussa...)

3. Hampton Court Flower Show –tapahtumaa, jossa kävin viime vuonna ensimmäistä kertaa. Ideoita ja tarvikkeita puutarhaan, ja ehkä vierailen tänä vuonna myös itse palatsissa (jossa kävin jokunen vuosi sitten ) ja myöskin vietän mukavaa päivää Kingston-upon-Thamesin kaupungissa, joka on siis varsin viehättävä.

4. Lissabonin reissua tyttöjen kanssa. En ole koskaan käynyt Portugalissa, joten kiva nähdä uusi maa ja uusi kaupunki. Odotan tunnelmallisia katukahviloita, merellisiä tuoksuja ja löytöretkien historian havinaa.

5. Karviaisia omalta pihalta. Viime vuonna Mies meni ja myrkytti pensaaseen iskeneet toukat himppasen väärään aikaan, eikä marjoja siis tullut laisinkaan, mutta nyt on pensas täynnä. Juniori varmaankin huolehtii punaherukoista, jotka jo punottavat mukavasti.

6. Lomasta Suomeen elokuussa. Tällä kertaa siis tosiaan varsin pikainen reissu, mutta seuraavakin matka kotimaahan on jo toki varattu.

Millaisia kesäsuunnitelmia teillä on?

No comments:

Post a Comment