June 28, 2017

Midsummer Night Dreams eli Kesäyön Unelmia & Stratford-upon-Avon

Juhannusta, tuota keskikesän juhlaa, ei täällä Englannissa valitettavasti juuri noteerata, taisin viime viikolla kerran kuulla jonkun radiossa mainitsevan kesäpäivänseisauksen, mutta siinäpä se. Pohjoismaiset täälläasujat toki järjestävät omia juhannusjuhliaan, ehkä jonain vuonna mekin osallistumme, mutta tänä vuonna me suuntasimme kohti pohjoista. Varsinainen päämäärämme oli Cholmondeley Cheshiressä lähellä Walesin rajaa, mutta pysähdyimme tutustumaan myös Stratford-upon-Avoniin, Shakespearen kaupunkiin.

Stratford-upon-Avoniin on Lontoosta parin tunnin junamatka ja sinne järjestetään myös bussiretkiä, jos ei omin päin halua lähteä. Ihan hyvin kyllä voi ja uskaltaa, sillä kyseessä ei todellakaan ole mikään suurkaupunki. Kaupunki on englantilaiseen tyyliin ikivanha ja erinomaisen viehättävä ja niin edelleen, erikoisen ja nähtävyyden kaupungista tekee siis se, että se on William Shakespearen kotikaupunki. Shakespeare syntyi, eli ja kuoli täällä, joten Shakespeareen liittyviä tarinoita riittää.
Stratford-upon-Avon - tie virran ylläShakespearen syntymäkoti.

Arvaa kuka?

Shakespeare Memorial
Me osallistuimme kahden tunnin kaupunkikävelykierrokselle, jolla saimme hyvän yleiskäsityksen kaupungista ja Shakespearesta. Enemmänkin olisin halunnut kaupungissa aikaa viettää, mutta Cholmondeley kutsui, joten Shakespearen talot ja muut nähtävyydet jäivät nyt toiseen kertaan. Jos Enkku-lomallasi on päivä aikaa, niin tässä jälleen kerran oiva kohde!

Pääkohteemme Cholmondeley on siis pohjoisemmassa, ja sinne suuntasimme ihan vaan sen takia, että Mies osallistui kyseisessä paikassa urheilukisoihin, ja ajattelimme, että samallahan menemme koko perhe ja vietämme mukavaa viikonloppua. No, olihan se kivaa kyllä muuten, mutta säiden jumalat eivät todellakaan olleet meidän puolellamme, ja vettähän sitten satoi melkein koko ajan. Ei sentään kaatamalla, mutta riittävästi niin, että oli harmaata ja märkää, eikä juurikaan houkutellut tutustua Cholmondeleyn linnan kuuluihin puutarhoihin. Pienen piipahduksen toki onnistuimme Juniorin kanssa tekemään, ja kisan jälkeen iltapäivällä onneksi kirkastui sen verran, että ennen kotiinlähtöä saimme koko perhe tehtyä ihan mukavan kierroksen linnan mailla.

Cholmondeley ei varmaankaan kovin monen satunnaisen Englannin-turistin reitille osu, mutta jos nyt satutte siellä päin olemaan, niin kannattaahan tuolla toki poiketa. Itse linnaan ei pääse, mutta puutarha on kyllä varsin kiva. Lähimmät isommat kaupungit ovat Liverpool ja Manchester, joihin molempiin on autolla reilun tunnin matka. Hotellivinkkinä sanottakoon, että yöpykää jossain muualla kuin Macdonald Hill Valley Golf&Spa -hotellissa. Allaolevat kuvat ovat linnan Temple Garden -puutarhasta.


Harmillisen tummiltahan nuo sadesääkuvat näyttävät, mutta ehkäpä niistä kuitenkin saa hiukan ajatusta, millaista paikan päällä on. Ja täällä muuten satoi taas eilen tiistaina melkein koko päivän, tätähän se on, Englannin kesä :)!

Mukavaa päivänjatkoa teille!

Linkkejä:
Stratford-upon-Avon
Stratford-upon-Avon - opastettu kävelykierros
Cholmondeley Castle
Cholmondeleyn rosariosta

No comments:

Post a Comment