June 13, 2017

Lontoossa lasten kanssa - Juniorin ja äidin Lontoo-päivä - Adventure is good - Junior in London

Aurinkoinen, tuulinen, mutta sopivan lämmin päivä, sellainen oli sunnuntai, kauan odotettu sunnuntai. Juniorin ensimmäiset sanat aamulla olivat: "Best Day Ever!!" ja se kyllä ennakoi päivää varsin sattuvasti. Juniori ja minä vietimme aivan mahtavaa sunnuntaita Lontoossa.

Sunny Sunday - Junior's first words on Sunday morning were "Best Day Ever!!" and that we really had. The long awaited day in London.


Jokakesäinen perinne eli siis jo toista kertaa peräkkäin, vietimme Juniorin kanssa kahden keskistä päivää Lontoossa. Viime vuonna kulttuuriosuus oli Mörkyli-näytelmä, tänä vuonna kohteena oli Shrek Adventure, joka sijaitsee Westminsterin sillan ja London Eyen kupeessa. Shrek-seikkailu oli kyllä teknisesti aivan erinomaisen hyvin toteutettu. Seikkailu alkaa 4D-bussimatkalla, joka viritti tunnelman varsin korkealle, Juniori oli aivan innoissaan ja äitikin tempautui mukaan jos ei Shrek-seikkailuun niin viimeistään Juniorin ilonkiljaisuihin. Seikkailu oli monipuolinen ja jännittävä ja osallistavakin ja hyvin toteutettu, mutta ehkä seikkailussa kiirehdittiin hiukan turhan kovaa vauhtia eteenpäin - ja ehkä päätähteä eli Shrekiä olisi voinut nähdä kierroksella enemmän. Kivaa oli ja niin edelleen, mutta hiukan jäi ontoksi tekniseksi kikkailuksi. Teknologiaa oli käytetty kyllä todella hyvin, täytyy sanoa.

Kierroksen jälkeen esillä oli myös muita Dreamworksin hahmoja, ja Juniorihan oli tietysti aivan myyty Kung-Fu Pandasta, josta oli esillä pandapatsaan lisäksi myös laudankatkaisujutska kung-fu-lyönnillä ja kung-fu-asentovideopelijuttu (en todellakaan tiedä, miten näitä kutsuisin, mutta siis sellaisia hiukan interaktiivisempia juttuja kuin pelkkä patsas), ja tietysti myös How to Train Your Dragon - eli Näin koulutat lohikäärmeesi -hahmoista. Eikä kaupasta luonnollisesti päästy ulos ilman Toothless-pehmolohikäärmettä ja paria muutakin juttua.

Already a tradition, the second time now, a day out with kids in London. Junior and I spent a wonderful day in London again this year with cultural and commercial sights in our plan. First culture - Shrek Adventure which was really exciting and well done, we both really enjoyed the tour, although after a great start with the 4D bus ride it did leave a little room for something. Perhaps could have seen more - Shrek? After the adventure tour there were also other Dreamworks characters there and what could have been better than seeing Kung-Fu Panda or How to Train Your Dragon characters?

Juniori oli ilmeisesti koulussa kuullut ja käynyt keskustelua London Eyestä, ja sitähän tietysti ihailimme ja ihmettelimme, kun kerran vieressä olimme. Ensi kerralla sitten mennään kuulemma sinne, ja sehän kyllä sopii. Huom. vieressä on myös Jubilee Gardens, jossa on kiva leikkipuisto. Ja onhan tässä vieressä muutakin, esim. Sea Life ja London Dungeon, joten alueella saa kyllä päivän kulumaan kivasti.

Mutta mepä suuntasimme kohti Leicester Squarea, jossa ennen pääkohdetta poikkesimme M&M Worldiin. Paikka on aina yhtä makea - kannattaa kuitenkin muistaa, että päätuote eli karkit ovat ainakin omasta mielestäni täällä melko kalliita, ne kun myydään mitä mielikuvituksellisimmissa pakkauksissa eli maksat siis ennemminkin erikoisesta pakkauksesta kuin itse karkista. Jos siis vaan maltat, niin keskity täällä mieluummin oheistuotteisiin, ja jätä karkit ostamatta, ellet siis nimenomaan halua näitä erimuotoisia pakkauksia - oivia tuliaisia kyllä. Jos olet pelkkien karkkien perässä, niin esimerkiksi Poundlandista taikka vaikka Tescosta saat ihan samoja M&M-karkkeja huokeammalla hinnalla. Mutta ihan ehdottomasti näkemisen arvoinen paikka!

Before our main sight this year we popped in to always so sweet M&M world. Keeping in mind that the actual M&Ms, sweets, are pretty expensive here, it is always so much fun to see everything else in the store. Who could resist all these adorable cuddly toys?

Ja se pääkohde, sekin on ihan ehdottomasti näkemisen ja kokemisen arvoinen, aivan siinä M&M Worldia vastapäätä - Lego-kauppa! Juniori oli laskenut päiviä ja säästänyt monen monta kuukautta kaikki saamansa rahat - hammaskeijulta saadut, kadulta löydetyt pennoset ja muuten vaan saadut kolikot - kaikki oli tiiviisti pakattu omaan lompakkoon, josta oli pidetty tarkasti huolta. VIHDOINKIN, ja kylläpä sitten pieni poika pistikin tuulemaan! Alakerrasta parit Lego Nexo -ritarit, yläkerrassa rakennettiin omat minifiguurit, avaimenperä ja pari muuta hahmoa, ja ehdottomasti tarvittiin vielä yksi Batman-paketti.

Our main sight, however, was right across the street - the Lego Store! Junior had saved all his money from Tooth Fairy, birthday, found from a street and counted days and here we were, finally. And did he know what to do, oh yes... Nexo Knights, minifigurines, key rings, Batmans... 

Onneksi Legoissa on selkeästi paketteihin merkitty suositusikärajat, ja onneksi Juniori vielä niitä melko hyvin uskoo, niin ei niitä ihan kaikkein suurimpia ja kalleimpia tällä kertaa haluttu. Näitä ikäsuosituksia muuten suosittelen kyllä ehdottomasti noudattamaan, jos ostatte Legoja lahjaksi, etenkin kovin pienille lapsille, sillä juuri mikään ei ole ikävämpää, kuin innokas lapsi kokoamassa uutta Legoa, joka sitten osoittautuukin liian vaikeaksi. Sitä turhautumisen ja pettymyksen itkua on aika vaikea hyvitellä. Omalle lapselle ostettaessa lapsen osaaminen on tiedossa ja Legoja voi sitten ostaa sen mukaan. Rohkenimme ostaa tällä kertaa kaksi 7+ -pakettia sekä yhden 8+-paketin, sillä sopimus oli, että nämä rakennetaan yhdessä. Tosin ei siinä 8+-legon rakentamisessa sitten kyllä äitiä oikeasti tarvittu paria kertaa enempää, mutta olipa mukava kuitenkin rakennella yhdessä. 7+-legot odottavat vielä paketissa.
Lego-kaupassa on siis myynnissäolevien Legojen lisäksi myös tietysti muuta nähtävää, esimerkiksi tämä Lontoo-näkymä oli aika huikea, eikä Big Ben juuri jää jälkeen. Vinkkinä muuten, että kaupassa ei jostain syystä ole käytössä ostoskoreja, mutta jos ei jaksa ostoksiaan kantaa tai esim. kädet ei riitä, niin pyydettäessä avulias henkilökunta kiikuttaa ostokset valmiiksi kassalle odottamaan, saat (Legoista tehdyn) "narikkalapun", ja voit jatkaa ostoksia vapautunein käsin. Muutenkin henkilökunta on todella avuliasta ja asiantuntevaa ja legomaisen techie-nörtti-lapsenmielistä Lego-valomiekkoineen ja -kitaroineen. Juniori reippaana pulinaboksina rupatteli pitkät pätkät ainakin kahden myyjän sekä lisäksi myös ovimiehen ja turvamiehen kanssa.

Teknologiafriikkeilystä puheenollen, tässä Lego-kaupassa on myös mahdollista teettää omakuvasta Lego-versio. Sen kummemmin teknologiaa tuntematta homma toimii käsittääkseni niin, että sinusta otetaan kaupassa kuva, tietokone pikselöi kuvan ja odottaessa saat mukaasi Lego-rakennuspaketin, josta löytyy kaikki kuvan rakentamiseen tarvittavat palat. Melko cool, vai mitä?

Me emme omakuvaa ottaneet, mutta muuten saalis oli suht mittava. Onneksi Legot ovat kevyitä kantaa, sanoo kuormajuhta äiti. Kun kaikki rahat oli käytetty, oli suunta selvä - kotiin rakentamaan uusia Legoja!

Meillä oli todella mahtava päivä, kaikenkaikkiaan varsin jännittävä seikkailu. Onnistuneen Lontoo-päivän salaisuus on jälleen kerran suunnittelu eli liput etukäteen netistä, jolloin ei tarvitse jonottaa paikanpäällä, ja varasuunnitelma eli pari vaihtoehtoista kohdetta fiiliksen mukaan, kiireettömyys eli ei ahdeta päivää täyteen ohjelmaa, ja jätetään aikaa yllätyksille ja suunnitelmien muutoksille, ja tietysti mukaan pakattu rento seikkailumieli! Eikä suht löyhä budjetti yleensä ainakaan haittaa menoa...

We had a wonderful day in London, again, and again the secret to a great day lies in planning - make sure you have a plan and also a plan b, book in advance to avoid queues, leave enough time for surprises and be prepared to change your plan. No rush, don't try to do too much in one day, and - take it easy! One might also say that somewhat relaxed bugdet doesn't hurt either...

Mukavaa päivää kaikille! - Have a great day!

Linkit:
Shrek Adventure
M&M World
Lego Store

No comments:

Post a Comment