May 15, 2017

Viikonlopun tunnelmia ja ravintolavinkki Lontooseen matkaaville ja ooh uutuuksia vaatekaapissa

Hyvää alkanutta viikkoa! Olkoon se edellistä lämpimämpi ja aurinkoisempi – sellainen, kuin viikon pitäisi tähän aikaan vuodesta olla. Kyllä alkaa tämä kylmyys jo kypsyttää, sillä vaikka meillä toki onkin noin kymmenen astetta enemmän lämpöä kuin Suomessa, ei tätä ”kevättä” voi kyllä kokonaisuutena parhaalla tahdollakaan sanoa oikeaksi kevääksi. Hymph. Mutta onneksi kivaa voi pitää hiukan koleammallakin säällä, ja viikonloppuhan oli täällä jo ihan lupaava! Meidän viikonloppuumme kuului muun muassa ystäviä ja ns. romanttinen illallinen Miehen kanssa. Niin ja pääsin myös ulkoiluttamaan uutta ihanuutta!
Meillä pidettiin kivaa lauantaina ystävien kanssa ja kahdenkeskisellä illallisella ja sitten vielä myöhemmin illalla uudestaan samojen ystävien kanssa. Tosi romanttista joo, kun palattiin illallisen jälkeen porukkaan, hah, mutta kyllä ihan kiva välillä käydä syömässä ihan rauhassa aikuisten kesken. Kokeilimme vihdoin lähikaupungin eli Reigaten Cote Brasserie -ravintolaa, joka on siis, niin kuin nimestä ehkä voi päätellä, ranskalaistyyppinen brasserie&bistro. Kysessä on ketju, ravintoloita löytyy ympäri Lontoota ja Englantia. Tarjolla onkin jos monenlaista mannermaista/ranskalaisvaikutteista ruokaa koko päivän aina aamiaisesta lähtien. Ja HUOM, myös gluteeniton menu löytyy, ja se on siis ihan oikea menu, ei vain pari "vaihtoehtoa".

Tunnelma on mukavan rento mutta ei kuitenkaan siis liian kasuaali, meillä Reigatessa palvelu oli erinomaista ja asiantuntevaa ja ruoat jopa ennakko-odotuksia paremmat, kaikin puolin onnistunut illallinen siis.

Minä otin alkuun parsaa holladaisekastikkeella, pääruoaksi ankkaa kirsikkakastikkeella ja jälkkäriksi tuota jo ihan heti postauksen alussa esiteltyä ihanuutta eli tarte au citron. Parsa oli rapsakkaa ja herkkua, ankka ehkä aavistuksen liian vaaleanpunaista, mutta lisukeperunat aivan tajuttoman hyviä, ja jälkkäri naminamia. Mies söi alkuun tartarpihvin, jossa oli maut kohdallaan, itse en vaan tykkää raa'an lihan suutuntumasta eli ei minun juttuni, pääruoaksi turskaa ja loppuun creme brulee. 

Samalla pääsin myös käyttämään ensimmäistä kertaa uutta pikkulaukkuani, jonka harmillisesti löysin vasta paluumatkalla Suomesta kotiin. Harmillisesti siksi, että tämä olisi kyllä ollut ihan kiva jo itse reissulla, kun tyttöjen kanssa iltaa vietettiin, eikä vasta paluumatkalla. No, eipä tuo ehtinyt kaapissa pölyä kerätä paria viikkoa enempää, kun jo pääsi tositoimiin.

Laukuissahan trendi on ollut viime aikoina taas reippaasti pienempään suuntaan, ainakin sikäli mikäli suosituimpia bloggaajia on uskominen, ja itse ainakin nyt, kun ei enää tarvitse kantaa mukana varavaatteita saati vaippoja, tulen taas etenkin yksikseni liikkeellä ollessani toimeen ihan ns. kohtuullisen kokoisilla laukuilla. En ehkä arkena kuitenkaan ihan näin pienellä, mutta suurimmat matkakassit olen jo siirtänyt eläkkeelle.
Tämä pikkulaukkuni osoittautui neitsytmatkallaan mainioksi seuralaiseksi ja toivottavasti pääsen sitä ulkoiluttamaan useamminkin jo ihan lähiaikoina.

Miten teidän viikonloppunne sujui?

Cote Brasserie

No comments:

Post a Comment