May 22, 2017

Sushia, karjankutsuntaa ja satunnaista aarteenetsintää - Sushi, Cattle Calling and Accidental Treasure Hunting

Hyvää alkanutta viikkoa taas kaikille! Toivottavasti teillä on kaikilla ollut mukava viikonloppu. Meillä mahtui viikonloppuun taas paljon puuhaa, nimittäin se olkkarin raivaaminen, mutta nyt on tyhjää ja valmista uudistuksille. Viikonlopun huvituspuolesta vastasi luonamme väliaikaisesti majaillut Miehen serkku, top chef in the making, joka ihan välttämättä halusi terästää sushinrullaustaitojaan viimeisen iltansa kunniaksi.

We have had a pleasure of having a Top Chef in the making staying with us for a little while and on his last night he insisted on practicing his sushi rolling skills. We didn't object :)Ja sehän  meille sopi, vähintään yhtä hyvin kuin viime viikkoinen suklaafondantharjoitus, ja niinpä lauantaina meillä herkuteltiin raa'alla kalalla. Ja vähän muullakin, sillä perinteisten lohi-tonnikala. meriahven-kurkku-avokadoherkkujen lisäksi sushipöytään katettiin myös erilaisia kanaversioita ystävälle, joka ei niin raa'asta kalasta piittaa. Herkkua!

Jos ei muuten puikkojen käyttö suju silleen niin kuin luontevasti, niin sushia saa ihan luvan kanssa syödä myös käsin. Niin ne Japanissakin tekevät. Itse olen vuosien varrella ostanut reissuilta kaikenlaisia käyttöoesineitä ja -asioita matkamuistoiksi, ja esimerkiksi syömäpuikkoja ostin Singaporesta vuonna 2002, paljon ennen kuin edes rohkenin sushia maistaa. Toki puikoillahan tietysti voi syödä ja syödäänkin paljon muutakin ruokaa, tottakai. Samoin hassusti ostin soijakulhoja ja sushilautasen Los Angelesista vuonna 2008, siihen mennessä olin sentään tainnut nähdä sushia ihan livenä. Vasta myöhemmin ns. opin oikeasti syömään tätä herkkua, ja kyllä on tunnustettava, että aina välillä nykyisinkin kala alkaa tökkiä jo alkumetreillä, mutta onneksi sitten on ravut ja kurkut ja avokadot.

Viikonlopun ulkoilusta vastasi lauantainen Juniorin teatteriharrastus, josta tällä kertaa autottomina reippailimme kotiin, matkaa on aavistuksen vajaat viisi kilometriä. Välillä oli asfalttia ja mentiin potkulaudalla ja äiti hölkäten, mutta välillä sitten vaan käveltiin polkua ja polun viertä. Todellakin, kyllä on hauska reippailla tuollaisen pienen seikkailunhaluisen pojan kanssa ja poiketa polulta! Tällä kertaa kiivettiin puuhun ja hypittiin ojan yli ja juostiin niittyä edestakaisin ja kutsuttiinpa paikalle myös lehmiä - kaikenkaikkiaan kahdeksan vastasi Juniorin kutsuun, onneksi pysyivät kuitenkin aidan toisella puolella.

Our outdoor activity this week was to walk home from Junior's Saturday hobby, just under 5 km of lovely footpath in woods. What an opportunity for a little boy who is always ready for an adventure! Climbed in a tree, ran on the fields, jumped over small ditches - and called for cows. Yes, cows, and 8 of them heard the call and came running to see us. Luckily they stayed on the other side of the fence, though, but you can imagine how excited Junior was. Sweetie.
Cowboy

Onnistuimme myös ihan vahingossa ja sattumalta löytämään KAKSI geokätköä. Todellakin, ei vain yksi, vaan oikeasti kaksi. Geokätköily on jo muutaman vuoden ajan muhinut mielessä mukavana koko perheen harrastuksena, eikä vähiten ystäväperheen harrastuksen vuoksi, mutta jahkailun tasollehan se on meillä vielä jäänyt. Ehkäpä nyt viikonlopun löytöjen innottamana kirjaan tämänkin asian bujooni loputtoman tehtävälistani loppuun, hehe. Oletteko te geokätköilleet? Kokemuksia / vinkkejä?

We also managed totally by accident find TWO geocaches. Yep, two. Maybe I will now finally really find out more about it as it really sounds like a fun hobby for the whole family. Meanwhile, we are enjoying Summer, should be sunny and warm and beautiful all week! Finally!

Täällä on muuten nyt kesä, koko viikoksi on luvattu ihanaa auringonpaistetta ja helliviä lämpötiloja, tänään oltiin 24 asteessa. Puutarhassa kellot kukkivat (en nyt taas saa mieleeni, mitä kelloja nämä kaunokaiset ovat) ja samoihin ruukkuihin istutetuissa päivänliljoissakin näkyy nupuntapaisia.

Aurinkoista viikkoa! - Have a lovely week!

2 comments:

  1. Ihanan näköisiä nuo sushit! Jos teen itse sushia, graavilohen sijaan laitan mieluummin kylmäsavulohta, sitä voin syödä enemmän. Pitäisikin kokeilla kanaversiota, kuulostaa herkulliselta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. No eikö olekin! Meillä oli savulohtakin ostettuna, mutta se ei sitten lopulta päätynyt pöytään asti, pitäisi kyllä tosiaan kokeilla sitäkin. Nyt sitten mietitään, että mitäs siitä oikein tehtäisiin...

      Delete