May 30, 2017

Maan mainio raparperikakku

Pitkästä aikaa taas ruokaa tai oikeastaan herkkuja blogissa! Ehdin juuri ajatella yhtenä päivänä parisen viikkoa sitten, että mikähän on Marin tämän kevään raparperiherkku, ja samantienhän se tupsahti esille. Voi onni ja autuus, miten upea ilmestys! Raparperit ovat meillä täällä Englannissa nyt parhaimmillaan, joten kokeiltavahan tätä oli.
 


Marihan on siis velho mainion Jotain Maukasta -blogin ja muutaman keittokirjan ja aika paljon muunkin takana, ja Marin tämän vuoden ensimmäinen raparperiherkku löytyy täältä.

Täytyy heti alkuun sanoa, että tällaiselle sunnuntaileipurille tämä oli aika haastava, ei oikeastaan vaikea, mutta hiukkasen työläs, enkä sitten ihan loppuun asti ohjeen mukaan mennyt. Voitte itse arvailla, missä kohdin minä ihan pikkiriikkisen oikaisin, mutta voin kertoa, että ihan tajuttoman hyvältä maistui silti. Puolustuksekseni täytyy kyllä sanoa myös, että hiukan epäilen uunini tarkkuutta, sillä tämä oli nyt toinen kerta, kun leipomukset kypsyvät uunissani huomattavasti nopeammin, kuin pitäisi, onneksi sentään kypsyi tasaisesti eikä palanut. Ruokosokerin sijasta käytin kakussa normisokeria, samoin jauhot olivat itselläni ihan tavallisia vehnäjauhoja.

Työ tekijäänsä kiittää, ja lopulta pääsimme ihastelemaan ja maistelemaan melkoista herkkua. Tämä on kyllä juhlapöydän kunkku vaikkapa tulevan viikolopun valmistujaisissa tai muissa alkukesän juhlissa.

Muistin virkistämiseksi myös viime vuoden raparperiherkku täällä ja kannattaa samalla kurkata Marin muutkin raparperireseptit Marin blogista.

Hyviä herkkuhetkiä!

2 comments:

  1. Piirakka näyttää tosi mehukkaalta ja kaunis koristelu. Vuoden ensimmäinen rapskupiirakka on myös täällä tehty, seuraavaksi sitten vuorossa kiisseli ja chutney.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos, hyvää oli, raparperithan ovat parhaita näin alkukesästä. Sitä sinun chutney-reseptiäsi pitää kyllä kokeilla!

      Delete