April 17, 2017

Pääsiäinen grillistä

Hyvää maanantaita! Toivottavasti teillä kaikilla on ollut mukava ja rentouttava pääsiäinen. Meillä on tänä vuonna pääsiäisviikonloppuna grillattu, grillattu, ja, hmm, grillattu. Todellakin, joka päivä on nautittu grilliherkuista. Tämän päivän ateriapolitiikasta en vielä tiedä, mutta tässä meidän eilinen pääsiäislammasmenumme!

Sunnuntain menu oli tuikiperinteinen. Alkuun nautimme keväänkeltaiset passionhedelmäbellinit. Pääruoalle Mies valmisti rosmariinilla ja valkosipulilla maustetun lampaan grillissä, lisukkeiksi tein keitetyt kananmunat avokadopaprikasalsalla  ja basilika-mansikka-feta-salaatti, jotka molemmat olivat ehdoton suksee. Lisänä tarjoiltiin myöskin grillissä kypsennettyjä perunoita, joihin makua toi lampaan paistoliemi.


Jälkiruokana oli tänäkin vuonna klassikko, nyt tosin hiukan uudella tapaa eli raparperipasha. Oman pihan raparperit alkavat olla parhaimmillaan, joten pakkohan ne oli huomioida pääsiäispöydässä. Keitin siis niistä hillokkeen, jonka lisäsin pashan joukkoon. Mansikat sopivat erinomaisesti raparperin pariksi, joten koristelin koko komeuden tuoreilla mansikoilla. Keittelin lisukkeeksi vielä raparperikastikkeen, joka kyllä kruunasi koko komeuden.

Pashaa ei täällä tunneta, mutta joka vuosi se on pääsiäisaterialla uponnut paikallisiin ja kerännyt kehuja. Muutenkin perinteiset suomalaiset juhlaherkut ovat olleet täällä menestys, esimerkiksi tekemämme perinteiset jouluruoat katosivat parempiin suihin alta aikayksikön. Mies ehdottikin tänä vuonna mämmin tekoa testimielessä, mutta en ole onnistunut täältä löytämään kaupoista maltaita, joten mämminteko jäi nyt tältä vuodelta kokeilematta.

Ai niin, olihan meillä myös ihan oma munanmetsätyskin, Mies keksi Juniorille hyvät vihjeet, mistä voisi löytyä suklaamunia, ja Juniori yllättäen luki ihan sujuvasti kaikki vihjeet ihan itse. Se on kyllä kumma, mitä kaikkea oikein voikaan tapahtua, kun löytyy sopiva motivaatio. 

Nyt mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!

No comments:

Post a Comment