March 10, 2017

Viikon varrelta

Huh hei, niin se vaan huiskahti kevätsiivousviikko ohi ihan melkein huomaamatta! Englannissa oli siis tämän viikon teemana kevätsiivous, ja minullakin oli suuret suunnitelmat, kuinka raivaan (taas) vaatekaapin ja askartelutavarat ja varastohuoneen ja kuinka koti kiiltää. No, toisin tietysti kävi, viikko on hujahtanut jotenkin ihan ohi enkä siis todellakaan ole päässyt siivoushommissa aikomuksia pidemmälle. Viikonloppuna sitten. Ehkä. Ikkunatkin voisi pestä.

Ihan kaikki ei sentään ole jäänyt huomaamatta, vaan jotain sentään olen minäkin tällä viikolla rekisteröinyt, nimittäin kevään. Kevät on tullut Lontooseen. Narsissit ja krookukset kukkivat, tulppaanit ovat pitkällä varrella, ja teiden vierissä kasvavat kirsikkapuilta näyttävät puut aloittelevat kukintaansa. En edelleenkään tiedä, mitä puita ne oikeasti ovat.Kävin torstaina palaveeraamassa Lontoossa ihan keskustassa ja pääsin nauttimaan oikeinkin keväisestä säästä. Aurinko paistaa, kevättakki päällä ja aurinkolasit kotona laatikossa. Tällaisena päivänä kyllä tunnen itseni onnekkaaksi ja etuoikeutetuksikin, kun voin noin vain suit sait sukkelaan käydä yhdessä maailman valovoimaisimmista metropoleista, haistella sen kiireistä, mutta kuitenkin leppoisaa ilmapiiriä, vilinää, värejä ja tuoksuja, ja palata illaksi kotiin lukemaan Juniorin kanssa Hämähäkkimies-satuja ja nukkumaan omaan sänkyyn. Kotimatkalla junaa odotellessa "eksyin ihan vahingossa" Borough Marketin fudge-tiskille, ja kyllä oli niin herkkua, nam nam. Fudgesta ei tullut otettua kuvia, mutta perjantaikahvin kera nautitusta valkosuklaakuorrutteinen rainbow-kakku pääsi kyllä kuviin, oli muuten herkkua sekin! :)

Miehen kanssa olemme tällä viikolla visioineet uutta olohuoneen ilmettä, ja ehkäpä päästään tositoimiinkin tässä vielä kevään aikana. Vanhat puiset kaapit, jotka ovat aivan ihanat, mutta eivät vaan oikein sovi tähän kotiin, on laitettu myyntiin, ja sohvalla on jo muutama uusi koristetyyny uutta aikakautta aloittamassa. Olemme Miehen kanssa yleensä hyvin samoilla linjoilla sisustuksen suhteen, mutta olkkarissa haastetta tuo Miehen vaatimus ns. mukavasta sohvasta. Mukava sohva on tietysti minunkin toiveissani, mutta jostain kumman syystä mukava tarkoittaa Miehen mielessä julmetun suurta erilaisilla lepoasennoilla jne varustettua nahkasohvaa, joka nyt vaan ei oikeasti mahdu meille. Ja nahka sohvan materiaalina on minulle ihan yökyök. Katsotaan siis, miten tässä lopulta käy.
Kun vielä viikkoon mahtui paikallinen vanhempainvartti eli kymppiminuuttinen Juniorin opettajan kanssa erinomaisen palautteen kera, niin eipä se ollut hassumpi tämäkään viikko. Ja viikonloppuhan on vielä edessä! Mitä suunnitelmia teillä lukijoilla on viikonlopulle?

No comments:

Post a Comment