March 25, 2017

Paras sisustusvinkki

Keväistä viikonloppua, ystävät! Viitisentoista astetta ja aurinkoista eli ihan oikeasti keväistä, tosin kylmä tuuli sai lämpötilan tuntumaan aika vilakalta vielä. Melkein jo ryhdyimme puutarhapuuhiin, mutta maltoimme vielä, ja vain vaihdoimme mullat sisäkasveihin. Sisustuspuolellakin tapahtui.


Kaikesta sisustuslehtien lukemisesta, mittailuista ja suunnitteluista huolimatta paras sisustusvinkki on sittenkin - siivoaminen. Tavarat paikoilleen, turhat pois, imurointi, kunnon tuuletus ja vielä uusia kukkia maljakkoon ja vot, taas näyttää ja tuntuu koti kuin uudelta.

Ikkunoita en vielä(kään) saanut pestyä, mutta toiseen ikuisuusprojektiin kuitenkin sain tartuttua. Eikä sekään sitten tietystikään ollut loppupeleissä niin iso juttu, kun siihen vain ryhtyi. Kyseessä on tietysti sälekaihtimien puhdistus. Meillähän on valkoiset puiset sälekaihtimet joka huoneessa, ja etenkin keittiössä olevat keräävät itseensä kaiken lian. Keittiön rasvaiset käryt ja pölyt, hyh hyh, ei houkutellut, mutta niin vain fairyllä ja viledalla tuli puhdasta.  

Olen tässä viime aikoina kokeillut myös paria uutta kodinkunnostus/siivoustuotetta, joista tässä hiukan kokemuksia jakoon teillekin. Ensimmäisenä tämä tällainen kristallisuihke. Meillähän on alakerran vessassa komea kristallikruunu. Sopii sinne kuin nenä päähän, mutta sattumoisin samainen vessa on myös meikäläisen kampaushuone... Kristallikruunu ja hiuslakka eivät ole kaikkein paras yhdistelmä, ja siitähän tietysti seuraa ongelma - miten hemmetissä tuo kristallikruunu oikein puhdistetaan?!? No, laiskan naisen ratkaisu on tällainen kristallisuihke. Sitä suihkutetaan kruunulle ja sen sitten pitäisi puhdistaa kaikki lika pois ihan itsestään. Lika siis tippuu pesuainetippojen mukana lattialle, jolle tietystikin kannattaa levittää vaikkapa pyyhe, jos ei välttämättä halua ryhtyä myös lattianpesuun. 

Toimiiko? Kyllä ja ei. Kruunu kirkastui kyllä selvästi, haasteena vain on saada suihkutettua pesuainetta jokaiselle kristallille ja jokaisen kristallin joka puolelle. Kahden suihkuttelun jälkeen kallistun perinteisen menetelmän puolelle, eli aion ensi viikolla hankkia puuvillakäsineet ja pyyhkiä kristallit niillä. Mutta en kuitenkaan siis täysin tyrmää tuota suihketta, kyllä se toimii, hiuslakka vaan on aika extreme puhdistettava. Ja varmaan meilläkin tuo suihke tulee olemaan jatkossa ylläpitopuhdistaja, eli uskoisin, että säännöllisesti kun tuota käyttää, niin varmasti on hyvä apu. Onko teillä kristallikruunuja? Miten puhdistatte?

Toinen viime viikolla kokeilemani ihmeaine on tämä tällainen puuhuonekaluille erilaisiin naarmuihin tarkoitettu vaha. Kokeilin tätä puisiin tummiin kaappeihin, joihin oli jostain (mistähän?) ilmestynyt (kissankynsiin mätsääviä) naarmuja. Tätä väriä siis levitetään naarmulle, annetaan vaikuttaa tunti pari ja sitten pyyhitään pois. Tuote tuoksuu ihan kenkälankilta. Toimiiko? No sanotaan vaikka niin, että onneksi nämä meidän puukaapit ovat tyyliltään sellaiset hiukan käytetyn ja kuluneen oloiset. Nimittäin vaikka tämä ehkä naarmuja hiukan värjäsi, niin eihän se niitä piilottanut. Onneksi ei veroittanut kukkaroakaan kuin olikohan noin seitsemän puntaa. 

Siivouspuuhien lisäksi tänään nautimme tietysti myös tästä aurinkoisesta kevätpäivästä. Lähdimme Juniorin kanssa ulkoilemaan ja kävelimme kylän kirjastoon. Siinä ehdittiin matkalla hypellä ja puhella ja poimia kukkia ja sellaista. Kirjastossa palautettiin jo luetut dinosaurus- ja merirosvokirjat, ja lainattiin taas lisälukemista. Ehdittinpä kirjastossakin istua ja lukea yksi kirja muurahaisista ja heinäsirkasta, ennen kuin oli riennettävä taas eteenpäin. Ihaninta tietysti oli kävellä Juniorin kanssa käsi kädessä. Joissain asioissa niin iso ja osaava poika on kuitenkin toisissa vielä niin pieni. Näistä pienistä arjen hetkistä on nautittava nyt kun niitä vielä riittää. Kohtahan tuo on jo teini ja silloin, no, sepä nähdään sitten...
Reipasta viikonloppua teille kaikille!

No comments:

Post a Comment