March 30, 2017

Lisää säilytystilaa imurilla

Olkkarin sisustusproggis nytkähtelee hitaasti eteenpäin, huomenna perjantaina pitäisi tulla mieluisa vieras eli ostaja hakemaan pois vanhat tummat puukaapit. Peukut pystyssä, että näin tapahtuu, on nimittäin toinen "ostajakandidaatti" tehnyt parit oharit, toivotaan, että tämä toinen nuo ostaisi. Sitten ollaankin ilman liinavaatekaappia, ja olikin jo etukäteen iskeä tenkkapoo, että mihin kaikki kaapissa olevat lakanat ja pyyhkeet oikein laitetaan, kunnes muistin nämä maanmainiot vakuumipakkaukset!Uskoisitteko, että tässä paketissa on kaksi peittoa ja tyyny? No en minäkään uskoisi, ellen tietäisi. Mutta niin vain on. Toisin sanoen varapetivaatteet on nyt varastoitu noin seitsemäsosaan siitä tilasta, mitä ne ennen veivät, ja nyt samaan tilaan mahtuu petivaatteiden lisäksi myös aiemmin kaapissa säilytetyt lakanat ja pyyhkeet.

Tyhjöpakkaus on siis muovinen säilytyspussi, jossa on kyljessä venttiili. Ensin pussiin laitetaan säilöttävät tekstiilit ja sitten venttiilin kautta vedetään pakkaukseen imurilla tyhjö eli vakuumi eli siis suomeksi sanottuna kaikki ilmat pois. Kun sitten petivaatteille tulee tarvetta, avataan venttiili ja päästetään pakkaukseen uudestaan ilmaa, jolloin tyynyt ja peitot tms voi ottaa käyttöön. Ja käytön jälkeen taas pakataan pussi täyteen ja imuroidaan uusi vakuumi.
Omani ostin Poundlandista eli punnalla kappale eli ei todellakaan kirpaissut kukkaroa. Kestävyyttä en osaa vielä arvioida, kun en ole näitä vielä montaa kertaa imuroinut, se jää vielä nähtäväksi. 

Näihinhän voi petivaatteiden lisäksi varastoida kätevästi vaikka talvitakit ja lapaset ja sellaiset, ja ajatelkaapas, matkailijat, miten hyviä nämä olisivat reissussa, etenkin näin pelkällä käsimatkalla matkustamisen aikakaudella? Pieni haaste tietysti tulee siitä, miten tuo vakuumi saadaan imettyä paluumatkalle siellä hotellissa, mutta jotenkin veikkailen, että meillä tulee näitä pienempikokoisia käytettyä ainakin Suomen-reissuilla, kun varmasti on imuri käytössä kummassakin päässä. 

Oletteko te kokeilleet tällaisia vakuumipusseja?

Ja hei, viikonloppuhan on jo melkein ovella, meillä onkin tiedossa mukava viikonloppu taas vaihteeksi, perjantaina testataan naapurikylän uusi pihviravintola, ja sitten aloitellaankin pääsiäislomaa ja saadaan kylään kauan odotettu erikoisvieras! Hyvää kevätpäivää kaikille!

No comments:

Post a Comment