February 05, 2017

Runebergiläinen Trifle

Hyvää Runebergin päivää! Suomi-koulussa saatiin taas maistaa ihan mahtavia perinteisiä Runebergin torttuja, voi että, on ne vaan niin hyviä, mutta kotona tein tänä vuonna hiukan uudistetun version sesongin herkusta eli Runebergin triflen.



Leipaisin mantelikakun ja keittelin vadelmakiisselin ja lisäksi vielä vaniljakermavaahtoa, ja kyllähän tuo maistui.

Mantelikakku on siis periaatteessa ihan perinteinen kääretorttu tai täytekakkupohja, mutta vehnäjauhojen sijasta käytin mantelijauhoja, mausteeksi kanelia ja neilikkaa, ja päälle mantelirouhetta. Murusta kakku ja lusikoi muruja lasikulhoon, päälle vadelmakiisseliä ja kolmanneksi kerrokseksi vaniljakermavaahtoa tai vaniljakiisseliä, toinen ja vielä kolmaskin samanlainen kerrostus ja päälle mantelirouhetta. Anna tekeytyä hetkinen ja nauti.

Ja tämähän on tietysti myös gluteeniton herkku, kun kakussa käytetään perunajauhoja ja manteliljauhoja.

Sirkeää sunnuntaita!

No comments:

Post a Comment