February 25, 2017

Reissuvuosi 2017

Huhhei, lauantai ja kalenteri ihan melkein tyhjä! Rento aamupala, legoleikkejä, kirjastoon, lenkille ja sellaista. Arki alkaa rullata taas vanhoilla uomillaan viimeviikkoisen talviloman jälkeen, sillä erotuksella, että hei, alan huomata kevään merkkejä vähän joka puolella.

Koska tämä blogini sanoo olevansa "matkaileva", ajattelin tässä vähän paljastaa teille lukijoille tämän vuoden reissusuunnitelmia. Olemme nimittäin Miehen kanssa varanneet tälle vuodelle mukavasti sekä omia että koko perheen yhteisiä reissuja pitkin vuotta. Miehen omat reissut jääköön Miehen kalenteriin, mutta mihin minä olen menossa, siitä tässä nyt.


Tänä vuonna itse asiassa Suomi on minun matkailukalenterissani peräti kolme kertaa. Keväällä piipahdan itsekseni katsomaan opiskelukavereita ja kesällä tullaan sitten koko perheen voimin ja vuoden lopulla sitten todennäköisesti vielä uudestaan. Tosi kiva mennä Helsinkiin pikavisiitille vielä keväällä, nähdä tytöt ja uusimmat ravintolat ja muutenkin, mitä kaupunkiin kuuluu, ja tietysti sitten kesällä koko porukalla nähdä perhettä. Kaivattua kielikylpyä Juniorille. Paluumatkalla poiketaan myös Tanskassa.

Tänä vuonna matkaillaan myös ns. kotimaassa eli täällä UK:ssa. Kesällä on luvassa ainakin perhereissu pohjoisempaan Englantiin lähelle Walesin rajaa Cheshireen, tarkemmin sanottuna Cholmondeleyhin, jossa on - yllätys yllätys - linna. Käsittääkseni linnaa pääsee ihailemaan vain ulkopuolelta, mutta puutarhassa pitäisi riittää nähtävää, niin varsinaista puutarhaa kuin linnan 1200-luvulta peräisin olevaa kappelia ja muita rakennuksia. Jos suunnittelette matkaa Manchesteriin tai Liverpooliin, voi tämä Cholmondeley olla hyvä lisä matkaohjelmaan.

Kesällä mennään myös tyttöjen kanssa viikonlopuksi Lissaboniin, Portugaliin, jota varten kyllä pitää alkaa jo kohta tehdä kotiläksyjä eli mitä siellä pitää nähdä ja tehdä ja niin edelleen. Jos Englannin säät pettää, pitäisi Portugalissa riittää aurinkoa.

Ennen kesän loppua otamme vielä auton ja lautan Ranskaan, suuntana Chantilly ja hei, siellähän on linna! Ihan hyvä välillä muistaa, ettei vain Englanti ole ikivanha, vaan historiaa löytyy tietysti muualtakin maailmasta. Mielenkiintoista on tottakai myös verrata ranskalaista ja englantilaista linnan puutarhaa keskenään, unohtamatta linnan taidemuseota, joka kuulemma on Louvren jälkeen Ranskan upein. Pariisista tänne pääsee junalla 25 minuutissa.
Syksyllä käyn vielä etsimässä aurinkoa Bilbaosta, Espanjasta. Siellä tietysti ohjelmassa ainakin Guggenheim, mutta myös muu kaupungin taidetarjonta ja varmaankin retail therapy on myös ihan olennainen osa ohjelmaa, kun kerran olen itsekseni liikkeellä.

Syksy katkaistaan myös perhelomalla Lanzarotelle. Olemme nyt pari kertaa käyneet Teneriffalla ja tykänneet, mutta nyt halusimme katsastaa toisenkin Kanarian saaren. Lanzarote on ilmeisesti melko hiljainen ja rauhallinen, mutta hei, perheloma, jospa vaikka pari kirjaa ja sellaista rentoilua.

Lisäksi on tietysti tämä meidän ihana Lontoomme, jossa varmastikin piipahtelen kerran jos toisenkin vuoden mittaan, eikä unohdeta lähiseutumatkailua tässä Kaakkois-Englannissa.

Joulunalusaikaan haluaisin vielä vaikka jotkut joulumarkkinat, mutta niitä en nyt ole vielä ehtinyt tarkemmin miettiä. Wieniin ihastuin Juniorin ja minun viimevuotisella syysmatkalla, mutta miksipä ei vaikka Salzburg, Munchen tai Dusseldorf? Taikka vaikka Bryssel tai Brugge?

Näin ennen näitä varsinaisia matkoja olisikin mielenkiintoista kuulla, mitä te haluaisitte näistä kohteista tai yleensäkin matkajutuissa lukea? Sana on vapaa!

Loppuun vielä ne kevään merkit - mukavaa päivää kaikille!

No comments:

Post a Comment