February 07, 2017

Miehen uusi harrastus testissä

Ettepä arvaa, mitä myös ehdimme Canterburyssa tehdä? Mies aloitti jokin aika sitten uuden harrastuksen "poikien kanssa", ja on halunnut jo jonkin aikaa viedä minutkin sitä kokeilemaan.


Mies siis halusi viedä minut kokeilemaan hänen uutta harrastustaan, josta hän on niin innoissaan, jotta sitten tiedän vähän tarkemmin, mitä hän melkein viikottain kavereittensa kanssa tekee, ja ties vaikka minäkin innostuisin. No mitä se sitten on? No, savikiekkoammuntaa.

Jep, savikiekkoammuntaa. Etukäteen käsitykseni oli, että seistään rivissä nummella ja kone viskaa kiekkoja ilmaan ja niitä sitten räiskitään haulikolla. Jep jep, eihän se ihan noin mennytkään.

Oikeasti savikiekkoammuntaan on ainakin täällä yhdistetty myös golfmaisia piirteitä. Ammuntaa harrastetaan golfmaisesti eri ampumispisteiltä, joilla kiekot lentävät ilmaan eri paikoista. Kullakin pisteellä on kaksi kiekkoa, ja niitä koitetaan ampua viisi kertaa - yhteensä siis viisi paria eli kymmenen laukausta. Tulos kirjataan tietysti joka "reiältä" tuloskorttiin, ja kierroksen jälkeen eniten osumia saanut tietysti voittaa.
Ei siis ollenkaan hassumpaa. Ampumaradat tietysti vaihtelevat, niin kuin golfkentätkin, joillain radoilla siirtymät ampumapaikkojen välillä ovat pidempiä kuin toisilla, ja näin tästäkin lajista on saatu ns. liikunnallinen pelkän ulkona seisoskelun sijasta. No, mielipiteensä tästä kullakin, omasta kokemuksestani katson, että golf on liikuntaa, mutta en kyllä tätä ammuntaa mitenkään lihaskuntoa kasvattavaksi laskisi. Urheilua toki siinä kuin autourheilukin, mutta... Siis eihän autossa istuminen kasvata lihaksia, mutta jotta siinä autoilussa pärjää, on hyvä olla hyvässä fyysisessä kunnossa. Ja niin edelleen ja niin edelleen, ei siitä sen enempää.

Epäilijöille tiedoksi, että kyllä, minä osuin, Miehen laskujen mukaan ammuin noin 40 prosenttia kiekoista, mikä on ekakertalaiselle ainakin omasta mielestäni aika hyvä, mutta laukausten kokonaismäärä jäi kyllä ehkä kolmeenkymmeneen. Minähän tietysti olen luonnonlahjakkuus lajissa kuin lajissa, joten helppoahan tuollaiseen isoon savikiekkoon on osua - totuuden nimissä sain Mieheltä erinomaiset neuvot ja valitsimme helpoimmat radat ja taisi käydä tuurikin.

Olin nimittäin etukäteen ihan varma, että en osu mihinkään ja että olen parin laukauksen jälkeen valmis heittämään aseen jorpakkoon ja puran turhautumista Mies-parkaan koko loppuviikonlopun. Mutta eipä käynyt niin, ja voisin kyllä mennä uudestaankin, ihan mielelläänkin jopa. Vaikka nythän se aloittelijan tuuri on jo käytetty, ja suunta on tästä vain alaspäin...

Oletko sinä kokeillut uusia harrastuksia viime aikoina?

No comments:

Post a Comment