February 03, 2017

Canterbury Hotel

Palataan vielä postauksen verran Canterburyn tunnelmiin hotellivinkin muodossa. Halusin meille jotain läheltä keskustaa, mutta ei kuitenkaan ihan ytimestä. Niin, että auton voi pysäköidä hotellin omalle parkkipaikalle, ja siitä sitten kävellä kaupungille nähtävyyksiin ja illalliselle ja takaisin. Valinnassa vaikutti suuresti myös Miehen mieltymykset, ja niinpä valitsin Canterbury Hotel -nimisen paikan. Heh, aika omaperäinen nimi, vai mitä?Tämä kolmen tähden hotelli nimittäin tuntui netin tietojen ja suositusten mukaan täyttävän kaikki kriteerit - sijainti, parkkipaikka, aamiainen - ja sauna ja uima-allas. Uima-allasosastolla olisi ollut myös Thalgo-hoitolakin, vaan ei illalla tai sunnuntaina, ja tällä visiitillä meillä oli tietysti tarkoitus nähdä kaupunkia ihan noin niin kuin aktiivimatkailijana, eikä vain lillua, joten valitettavasti hoidot jäivät nyt vain haaveeksi.

Huoneemme oli alakerrassa, ikkuna parkkipaikalle, hiljainen ja rauhallinen. Huoneita hotellissa on vastaanoton mukaan 14 (nettisivujen mukaan hiukan enemmän, mutta olisiko rempassa tai muuten suljettu), joista neljä alakerrassa. En tiedä, kuinka täyttä oli, aamiaisella näimme ainakin kahdeksan muun huoneen verran asukkaita, mutta inahdustakaan ei vierailumme aikana muista huoneista kuulunut.

Hotellihuone oli melko pieni, niin kuin täällä tapana on, mutta kuitenkin ihan käytännöllinen. Löytyi telkkari ja teen/kahvinkeittovälineet, lisäksi silitysrauta ja -lautakin oli huoneessa vakiovarusteena, ja tilava kylppäri oli uudennäköinen ja siisti, niin kuin nyt spa-hotellilta voi odottaakin. Ja kylpytakit tietysti.

Yleinen saunaosasto (kuuluu huonehintaan) oli myös pieni ja sauna täkäläistä mallia (eli kiuas kätketty jonnekin seinän taakse eikä vettä tietenkään saanut heittää) ja allaskin kompakti, mutta kuitenkin sen kokoinen, että siinä voi ihan oikeasti uida. Yleisen uima-allasosaston lisäksi huoneessamme oli oma poreamme, jota toki kokeilin, ja olihan se kyllä mukavaa :)

 
Hotellin baarissa olisi ollut myös ainakin heidän omien sanojensa mukaan kattava viskivalikoimakin - mikä itse asiassa oli saunan ja uima-altaan lisäksi toinen kriteeri, joka kallisti vaakakupin tähän hotelliin, kun ajattelin, että valitsenpa kerrankin hotellin Miehen mieltymysten mukaan - mutta koko asia suoraan sanottuna unohtui Miehelle mainita, ja viskit siis jäi juomatta. Mutta olisi varmasti ollut kyllä kiva nauttia baarissa drinkit ennen illalliselle lähtöä.

Huoneen hintaan kuului aivan erinomainen aamiainen. Noutopöydässä oli tuoreita hedelmiä, jogurtteja, mysliä/muroja, voisarvia, suklaaleipiä, hilloja ja mehuja, ja lisäksi tilauksesta valmistettiin (huonehintaan kuuluva) lämmin aamiainen - perinteinen englantilainen makkaroineen tai kasvissyöjälle tai mannermainen aamiainen, johon kuului juustoja ja kinkkuleikettä. Aamiaisen kanssa tietysti tarjoiltiin vastapaahdettua paahtoleipää valinnan mukaan - valkoista, kokojyvää tai siemenpaahtista. 

Kesävierailijat huomio, hotellilla on erittäin viehättävän näköinen sisäpiha, jossa olisi aivan ihastuttavaa nauttia aamupalaa. Tammikuussa, no, tammikuussa aamupala nautitaan sisätiloissa. Lapsiperheet: kadun toisella puolella on leikkipuisto, eikä aiemmassa postauksessani kehumani West Parkin Toddlers' Covekaan ole hirvittävän kaukana. Keskustaan hotellista kävelee kymmenisen minuuttia.

Me tykkäsimme kovasti tästä pikkuhotellista ja lämpimät suosittelut siis!

No comments:

Post a Comment