January 04, 2017

Kylppäriremppaa - Ensuite

Remontti, miten ihanaa, ja etenkin kylppäriremppa! No, onneksi ihan vaan maalausremontti eikä mitään sen suurempaa eli ei vesikatkoja tms. mutta onhan se nyt ponnistus raahautua aamulla suihkuun ensuiten sijasta ulos makkarista ja Juniorin kylppäriin. Onni on kaksi kylppäriä, ja onneksi on molemmissa suihku.Kylppärin maalaus on ollut kodin remppalistalla jo jonkin aikaa. Talommehan on uusi (tai siis nyt jo kaksi ja puoli vuotta vanha) ja uusissa taloissa seinät maalataan tietysti halvimmalla mahdollisella maalarinvalkoisella, jonka pitäisi sitten senkin vielä antaa kuivua ja talon hengittää ainakin vuosi, ennen kuin alkaa itse maalailemaan. Ja kylppäri? No, tietysti juurikin tätä samaa maalia, eikä siis suinkaan mitään kylppärimaalia. Kiva. Nyt oli siis aika korjata tämä asia. Annoimme kylppärin ensin varmuuden vuoksi kuivua kunnolla muutaman päivän ja kävimme suihkussa toisessa kylppärissä, sitten minä laitoin suojateippaukset ja sanomalehdet ja mies maalasi katon ja seinät valkoisella kylpyhuonemaalilla. Yllättäen ei mitään värimuutoksia siis, valkoinen on ihan hyvä väri, haha.

Olimme jo aiemmin vaihtaneet kylppäriin uuden, tehokkaamman poistopuhaltimen poistamaan kosteutta, jotta välttyisimme uhkaavilta kosteusvaurioilta. Täällä Englannissa kun taloissa, uusissakaan, ei useinkaan ole koneellista ilmanvaihtoa, vaan ilmanvaihto = ikkuna auki. Meilläkin on makkarin kylppärissä ikkuna, mutta ei jotenkin tunnu kovin järkevältä ensin maksaa huimia summia talon lämmittämisestä - ja sitten avata ikkuna. Kuin heittäisi rahaa ulos ikkunasta! Molemmissa kylppäreissä siis oli jo poistopuhallin valmiiksi, mutta vaihdoimme ne tehokkaampaan ja kosteusanturilla varustettuun malliin. Lisäkuivatustehoa tuo pyyhepatteri.


Samassa yhteydessä asensimme kylppäreihin myös liiketunnistimilla toimivat valot. Ikeasta hankitussa peilikaapissa on sivuilla valaisimet, joissa on katon spottivalaisimia pehmeämpi valo, ja ne on nyt kytketty liiketunnistimiin, joten yöllä vessaan mennessä ei tarvitse sytytellä valoja eikä häikäistyä liian kirkkaissa valoissa. Hiukan arvelutti, että millainen disco meillä on yöllä kissojen kulkiessa edestakaisin, mutta nepä vetelevät sikeitä siinä missä mekin öiseen aikaan.

Tämän ensuitemme värimaailma on aika maskuliininen. Lattia on samaa Amtico-vinyyliä, kuin muuallakin talossa, täällä tummanharmaata liuskekivikuvioista sellaista. Seinät ovat vitivalkoiset, samoin kylppärikalusteet, lisänä teräksiset hanat, patteri ja pyyhekoukut, jotka muuten raahasimme Suomesta yhdellä reissulla. Nextin harmaa nyppymatto jatkaa samaa väriteemaa. Muuta väriä tuon kylppäriin pyyhkeillä, kuten näillä Marimekon ja Luhdan pinkkiraitaisilla väriläiskillä. Viimeisimpänä lisäyksenä kylppärin sisustukseen hankin Homesensestä ihan muutama viikko sitten tuon intialaishenkisen elefantin. Norsuthan tuovat onnea, kuten tiedämme, ja tämä tuo samalla myös hiukan säihkettä elämään. Elefantin lisäksi itämaista tunnelmaa, tosin ihan toisesta maailmankolkasta eli Tunisiasta, tuo palmutaulu.


Juniorin kylppärin maalaus on vielä kesken, aloitin viime vuonna tehosteseinällä, mutta valkoiset seinät ovat vielä tuota alkuperäistä maalia. Ehkäpä tästä maalauskipinä iskee ja saadaan nekin maalattua tällä kylppärimaalilla, sen jälkeen on taas hiukkasen huolettomampi olo kylppärihomeiden tai siis homeeneston osalta. Juniorin kylppärin muusta sisustuksesta muuten enemmän täällä.

Mielessä on pari esitellä pari muutakin viimeaikaista kodinsisustusjuttua tässä talven aikana, on nimittäin tullut tehtyä parikin erinomaista ja ainakin toisistaan poikkeavaa hankintaa. Nyt kuitenkin taas hyvää loppuviikkoa!

4 comments:

 1. Näyttää oikein tyylikkäältä. Minä täällä viimeistelin vaatehuoneprojektiani. Onni on ( vihdoin) oma vaatehuone!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitokset ja onnea omasta vaatehuoneesta! Kävin jo pikaisesti kurkkaamassa, mutta tulen vielä uudestaan katsomaan ihan ajan kanssa. Sinulla taisi olla siellä muitakin mielenkiintoisia sisustusprojekteja mielessä!

   Delete
 2. Moi, ihana lukea, että joku saa sentään jotain aikaiseksikin eikä vaan suunnittele niin kuin täällä päässä :) Lueskelen aina etsien mainintoja kissoistanne (pongattu!) ja toiveissa olisi lukea kokonainen blogiteksti kissojen touhuista ja arjesta UK:ssa :) T. Kati

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä oli kauniisti sanottuna huolellisesti suunniteltu tämäkin projekti ;) Kiitos vaan toiveista, täytyypä kertoa kisujen kuulumisista!

   Delete