January 20, 2017

Kisujen kuulumisia

En ole pitkään aikaan kirjoittanut meidän pienimmistä pojista eli kisuleista, ja niiden kuulumisia ehdittiinkin tuossa jo kommenteissa kysellä pari postausta sitten. Aika siis katsoa, mitä nelijalkaisille karvapalleroilleni kuuluu.
Simba.Brittiherrat Simba ja Titan ovat kasvaneet isoiksi kisuvonkaleiksi, molemmat ovat nyt neljä ja puoli eli ei mitään pikkupentuja enää. Tosin sitä ei kyllä etenkään Simban käytöksestä aina huomaa. Simba on aina ollut se uteliaampi, sosiaalisempi, leikkisämpi, Simba haluaa olla aina siellä, missä tapahtuu, eikä arkaile tutustua uusiin ihmisiin ja asioihin, kun taas Titan arvostaa omaa rauhaansa ja vieraiden, etenkin lapsivieraiden, läsnäollessa mieluummiin piiloutuu omaan koloonsa vaikkapa sängyn alle.
Näin aktiivisesti meillä käytetään raapimispuuta. Tosiasiassa Simba on erittäin ahkera leluhiiren noutaja kun taas Titan metsästää mielellään perässävedettyä narua. Mutta tämä raapimispuu ei kyllä voisi vähempää kiinnostaa. Haluatteko sen sijaan nähdä rottinkisen pyykkikorini?
Titan ei kuitenkaan ole mikään arkajalka, päinvastoin se on varsin määrätietoinen ja melkoinen pomottaja. Tässä Titan käyttää ensisijaisesti tuijotustaktiikkaa, toisin sanoen istuu viereen ja tuijottaa herkeämättä ja mitään sanomatta, kunnes palvelusihminen tajuaa antaa hänen kissakorkeudelleen mitä se sitten milloinkin on. Viime aikoina Titan on myös havahtunut siihen, että sehän on näistä kahdesta se suurempi, ja on alkanut kurmuuttaa Simbaakin, välillä mennään melkoista kissarallia karvat pöllyten ympäri taloa, ja heittipä Titan Simban tuossa yhtenä iltana alas sängystäkin.

Kisuthan siis luonnollisesti nukkuvat minun vieressäni, Simba polvitaipeessa ja Titan vatsaa vasten. Jos satun joskus makaamaan väärällä kyljellä, Titan polkee ja kehrää vieressä, kunnes tajuan kääntyä toisin päin. Tarkkaa on. Mutta en siis juurikaan kuumavesipulloa kaipaa, kaksi kissaa toimittaa aika mainiosti tätä tehtävää. Miehen puolelle sänkyä kisut eivät vaivaudu, Mies kun nukkuu sen verran levottomasti, että sieltä tulisi aika pian äkkilähtö. Viime aikoina Titan on tosin myös löytänyt Juniorin sängyn omaksi päiväunipaikakseen.

Ja jos ihmiset haluavat ottaa äkki- tai suunnitellunkin lomalähdön, kisut pääsevät omaan kisuhotelliin. Olemme onnekkaita, sillä tässä lähistöllä on useampikin kissahotelli, ja lisäksi meillä on ihania naapureita, jotka voivat käydä katsomassa kissoja, jos olemme vaikka vain yhden yön pois. Vastineeksi sitten me olemme kissavahteina heille. Vakikissahotellissamme Simba ja Titan pääsevät yhdessä tilavaan ulkoaitaukseen, jossa niillä on tilaa tutkailla ympäristöä ja kiipeillä, joka hääkissä kun on joko ihan oikea puu tai vaihtoehtoisesti rakennettuun kiipeilyteline, ja lisäksi lämmitetty mökki, jossa on mukava uinahtaa yöunille. Olemme tosi iloisia tästä hotellista, sillä kun ensimmäistä kertaa etsimme kisuille hoitopaikkaa, näimme myös toisenlaisia vaihtoehtoja, eräskin tarjosi kissoille vain pienen betonikopin, jossa oli sentään ikkuna, mutta ei mahdollisuutta mennä ulos. Ei tehnyt mieli jättää kisuja sinne viikoksi.
Jaa kenen sänky tämä taas olikaan?
Simba ja Titan ovat näin aikuisiällä alkaneet myös rodulleen tyypillisesti jutella jonkun verran. Nämä kisut kyllä antavat kuulua, jos haluavat huomiota, ja Simbahan siis haluaa huomiota ihan jatkuvasti. Kotitoimistopäivät ovatkin joskus varsin mielenkiintoisia. Eräänäkin päivänä Mies oli kuulemma ollut puhelinpalaverissa, kun Simba olin yhtäkkiä päättänyt, että nyt riittää, ja päästänyt siitä viereltä melko äänekkään maukaisun. Oli kuulemma hiljentänyt hetkeksi koko palaverin. Pitäisikin joskus kokeilla videopalaveria...

2 comments:

  1. Ihanat Simba ja Titan <3 Voi että, selvästi kissanpäiviä viettävät. Valjasteletteko pihamaalla? Liikkuuko alueella kulmakunnan kulkureita, jotka aiheuttaisivat reaktioita ikkunan takaa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) mokomat katit :D Ei valjastella, kisut ovat pääsääntöisesti sisällä, lyhyesti satunnaisesti ulkona suht valvotusti. Pari isompaa kissaa liikkuu naapurustossa kyllä, ja silloin Simban häntä pörhistyy ja se seuraa tarkasti naapurin liikkeitä ikkunalaudalta. Titania ei voisi vähempää kiinnostaa!

      Delete