December 11, 2016

3. Adventti

Hyvää kolmatta adventtia - hiukan on vielä sunnuntaita jäljellä. Viikonloppua on taas vietetty, uiden, Suomi-kouluillen ja uutta potentiaalista harrastusta testaten - Juniorin ohjelmasta siis kysymys, äidithän harrastavat lähinnä taksiautoilua. No, kävin sentään pitkästä aikaa juoksemassa aamuhämärissä pienen lenkin verran.Tämä vuosi on ensimmäinen vuosi, kun Juniorilla on joulukalenteri. Aiemmin hän ei osannut sellaista pyytää, emmekä me nyt sitten ihan välttämättä halunneet hänelle sellaista hankkiakaan, ja pari edellistä jouluahan on mennyt reissussakin, jolloin olisi ollut vähän hankalaa kuljettaa kalenteria mukana. Sillä mukaanhan se olisi tietysti ollut otettava.

Mutta siis, tänä vuonna ollaan joulukuun päiviä laskettu ihan kahden kalenterin voimin. Toinen on Star Wars -suklaakalenteri,, jonka valomiekkaa syttyy ihan oikeasti valo. Kalenterin 25 luukkuun on mahdutettu yhteensä huimat 90 grammaa suklaata. Ei siis kovin paha. Niin, tosiaan 25 luukkua, kuten aiemmin havaittu, täällähän se joulu on vasta 25.12. eikä 24. niin kuin Suomessa. 


Toinen kalenteri taas on National Trustin eli paikallisen hyväntekeväisyyspohjaisen mm. historiallisia rakennuksia ja puutarhoja ylläpitävän järjestön joulunodotuksen puuhakalenteri, jossa jokaiselle päivälle on oma pieni tehtävä. Ajatukseni oli, että ensin tehtäisiin tämä tehtävä ja sitten vasta avattaisiin se suklaakalenterin luukku, mutta arvaatte varmaan, miten tässä kävi...

Hyvää alkavaa viikkoa!

No comments:

Post a Comment