November 08, 2016

Suklaasuolakaramellibrownies - Salted Caramel Chocolate Brownies

Vihjaisin tuossa muutama päivä sitten näistä superherkullisista suklaakaramellibrownieseista, ja tässä nyt sitten se resepti. Niin hyvää, niin tämäkkää, niin tahmaista. Nauttikaa!

A few days ago I mentioned shortly these salted caramel chocolate brownies and here is the recipe for you, too. So good, so sticky, so bad for you, Enjoy!

Ainekset - Ingredients
  • 150g tummaa suklaata / dark chocolate (itse en tykkää tummasta suklaasta, joten käytin hiukan maitoisempaa)
  • 100g voita / unsalted butter
  • 100gjauhoja / plain Flour
  • 200g sokeria / caster sugar
  • 3 munaa / large eggs
  • 1 tl vaniljauutetta / teaspoon vanilla extract
  • 100g suolakaramellikastiketta / salted caramel sauce
  • Ripaus suolaa / A pinch of salt

En muista Suomessa nähneeni valmista suolakaramellia kaupan hyllyillä, mutta jos sellaista on niin vinkatkaapa minullekin. Jos ei, niin senhän voi valmistaa itse vaikkapa seuraavasti (huom. koska tämä ohje on kokeilematon ja ihan toisesta paikasta kuin itse brownies-ohje, en tiedä, paljonko tästä ohjeesta tulee, varmaan aika paljon enemmän, kuin brownieseihin tarvitaan, mutta tämähän menee vaikka jätskin päälle):
  • 1,5 dl kuohukermaa
  • 2 dl fariinisokeria
  • 75 g voita
  • 1/2 dl vettä
  • 1/2 tl suolaa
  • merisuolaa pinnalle

Sulata sokeri pannulla ja sekoita samalla. Lisää paloiteltu voi, hämmentele miedolla lämmöllä, kunnes seos karamellisoituu. Lisää kerma vähitellen ja lopuksi suola. Anna jäähtyä.

Browniesien valmistus:
  1. Laita uuni lämpiämään 180 asteseen.
  2. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa.
  3. Kun suklaa ja voi ovat sulaneet, lisää sokeri, munat yksitellen sekä vanilja ja sekoita.
  4. Lisää joukkoon jauhot ja suola, sekoita hyvin.
  5. Kaada seos leivinpaperin päälle vuokaan. Tiputtele pinnalle suolakaramellia ja pyörittele pintaa haarukalla niin, että pintaan muodostuu kaunis marmorikuvio.
  6. Paista uunissa noin 20 minuuttia, anna jäähtyä vuoassaan toiset 20 minuuttia. Nauti jäätelön kanssa. (Itse annoin jäähtyä jääkaapissa ihan reilusti ja söin kylmänä.)
Method
  1. Firstly, heat the oven to 160 fan oven or 180 normal oven
  2. Melt your chocolate and butter in a bowl over a pan of boiling water.
  3. Once the chocolate and butter have melted, add in the caster sugar, the 3 eggs one by one and the vanilla extract and combine.
  4. Next fold in the flour and pinch of salt and mix well.
  5. Once all the ingredients are combined, pour the mixture into a greaseproof paper lined tin and add dollops of the salted caramel mixture and swirl around with a fork to give it a beautiful marble effect.
  6. Put it in the oven for around 20 minutes, remove and leave in the tin to cool for another 20 minutes...serve with a large scoop of ice cream and enjoy!
Alunperin ohje on The Lifestyle Blogger UK -blogista - The original recipe is from The Lifestyle Blogger UK.

Hyviä herkkuhetkiä!
Enjoy!

No comments:

Post a Comment