November 09, 2016

Operaatio Joulun lapsi

Osallistuin viime vuonna ensimmäistä kertaa Operaatio Joulun Lapsi -keräykseen, jossa siis kerätään sodan ja/tai köyhyyden keskellä eläville lapsille kenkälaatikon kokoinen joulupaketti. Operation Christmas Child –keräys on muodostunut perinteeksi Juniorin koulussa – ja siis myös minulle. 

Keräyksessä kootaan siis lahja lapselle kenkälaatikkoon – sukupuolen ja ikäryhmän voi valita – ja lahja kiikutetaan keräyspisteeseen. Järjestö – Suomessa Patmos, täällä meillä Samaritan’s Purse – toimittaa lahjapaketit apua tarvitseville lapsille esimerkiksi Romaniaan tai Ukrainaan.

Ennen lahjan pakkaamista lue ohjeet keräyksen sivuilta. Sieltä löytyy esimerkkejä, mitä pakettiin voisi laittaa mukaan, ja myös lista kielletyistä esineistä, esimerkiksi sotaan viittaavia leluja ei pakettiin saa pakata.

Suomen keräyksen päättymispäivä pääsi taas yllättämään, se on jo sunnuntaina 13.11. (meillä on aikaa pari viikkoa enemmän). Jos et ehdi pakata käsinkosketeltavaa pakettia, keräyksen sivuilla keräykseen voi osallistua myös virtuaalipaketin.

Meillä täällä Englannissa on siis vielä pari viikkoa aikaa, ja tarkoituksena on koota paketti pikkuhiljaa yhdessä Juniorin kanssa. Samalla voi sitten jutella maailman lapsista ja erilaisista olosuhteista ja auttamisen tärkeydestä. 

Lisää keräyksestä netissä: www.joulunlapsi.fi

PS. En edelleenkään allekirjoita kaikkia Patmoksen mielipiteitä, mutta uskon, että tämä keräys on oikeasti hyvä ja saavuttaa avuntarvitsijat, ja siksi osallistun siihen.

No comments:

Post a Comment