November 12, 2016

Hyvää huomenta, viikonloppu!

Hyvää huomenta, viikonloppu, tadaa! Ulkona on sellainen keli, että en viitsi edes katsoa ikkunasta ulos, mutta ei haittaa. Pojat lähtivät uimaan ja minä sain nauttia aamupalaa ihan rauhassa, aah. Rauhassa ennen tohinoita, lähdemme nimittäin viikonloppuretkelle, ja vielä on tietysti pakkaamatta ja Joulun Lapsi -laatikon ostoksiakin kuulemma pitäisi tehdä Juniorin kanssa vielä ennen lähtöä.


Olen ennenkin tainnut hehkuttaa, miten mahtavaa on, että kaupasta saa tuoreita marjoja ympäri vuoden. Varmaan Suomestakin kyllä saa, tosin meidän lähimarketista ei muutama vuosi sitten löytynyt. Mutta olenko kertonut teille englantilaisesta leivästä?

Puhutaan siis tietysti paahtoleivästä. Paikallisen supermarketin paahtoleipähylly on nimittäin - vaikuttava. Hyllymetreittän tätä englantilaisen ruokakulttuurin olennaista ainesosaa, mitäpä olisi englantilainen aamiainen ilman toastia tai iltapäivätee ilman kurkkuvoileipää? Paahtoleipää saa vaaleana tai tummana tai fifty-fiftynä, ohueksi, mediumiksi tai paksuksi leikattuna ja tietysti myös ilman kuorta. Ja siemenillä.
Kuulostaako hyvältä valikoimalta? Onhan se, ja jokaisella on tietysti oma suosikkinsa. Emme ole mitään uberterveysintoilijoita, mutta meillä syödään aina runsaskuituisempaa tummaa leipää. paahtista tai muita. Suomalaisesta paahtoleipähyllystä kaipaan tänne saarivaltioon lisää erilaisia viljavalikoimia, täällä kun kaikki on vehnää. Kuinka hyvältä maistuisikaan vaikkapa kaurapaahtis noin niin kuin vaihteeksi?

Aamiaisen jälkeen täällä syöksytään päivän haasteisiin, pyykkikone on jo päällä ja kauppalistaa suunnitellaan, ja puoliltapäivin siis pakkaudumme autoon ja suuntaamme Birminghamiin.

Hyvää viikonloppua!

No comments:

Post a Comment