October 24, 2016

Uusi kamera(ko?)

Kamerapäivitys, hip hurraa, vihdoin pääsen taas kuvaamaan "lyhyenmatkanlinssillä", ei enää huolta pölyhiukkasista! Mutta mutta, eipä tullutkaan uutta kameraa, vaan erinäisten vaiheiden jälkeen ostinkin sitten pelkästään uuden käytetyn linssin.
Minähän siis ehdin jo tilata uuden kameran, ja lähetin sitten Miehen hakemaan sitä kamerakaupasta. Mies siellä sitten alkoi ääneen ihmettelemään, että on se outoa, että ei kannata putsata linssejä tai ostaa pelkkää linssiä, ja kamerakaupan myyjä yhtyi ihmettelyihin ja ihan varmaa ja vakuuttavana, että kyllä se vanha kamera vielä putsataan, "eikä se vika sitä paitsi ole linssissä, vaan sensorissa". Ja niin Mies sitten jätti uuden kamerani kauppaan ja sanoi, että vaimo tulee näyttämään vanhaa kameraansa. Minä sitten vanhan kameran kanssa hurauttamaan samaan kauppaan, en niin kovin iloisena, sillä kaikki tämä siis, vaikka olin kameraa näyttänyt kahdelle asiantuntijalle, ja toisella kerralla Mies oli jopa mukana.
No, myyjä tutki hetken kameraa, ja totesi, että juu, siellä on pölyä linssissä, eikä hän saa sitä pois, vaan pitää lähettää jonnekin putsattavaksi. Johon minä sitten vaan, että "tiedän". Olin jo sanomassa, että saisinko nyt sitten sen uuden kamerani, kun myyjä vaan, että mitähän tässä nyt voitaisiin, ja "minäpä katson, olisiko meillä käytettyä". Olin jo aiemmin päättänyt, että en halua käytettyä linssiä, ja mielessäni jo muotoilin, miten sanon ei, kun kuulin maagiset "viisikymmentäyhdeksän puntaa". Siis 59. Pähkinöitä. Käsissäni oleva täysin tuliterän näköinen linssi muuttui silmissäni huomattavan houkuttelevaksi vaihtoehdoksi (verrattuna siis siihen melkein neljänsadan punnan hintaiseen uuteen kamerapakettiin, joka myös odotti samaisen kaupan hyllyssä), ja kysyinkin sitten linssin taustoista. Myyjä näpersi hetken tietokonettaan ja sanoi, että tämä on eräältä paikalliselta tyypiltä, joka osti heiltä aivan tuhottomasti tavaraa, mutta ei ikinä käyttänyt mitään, oli sellainen hamstraaja siis. Myyjä oli sitten jossain vaiheessa onnistunut vakuuttamaan tyypin, että ostaa ihan vimosenpäälle kuvausvehkeet, ja myy sitten muut roinat takaisin kaupalle.

Kyynisemmät voivat sanoa, että jopa oli myyntipuhe, mutta niinpä minä vaan sitten kävelin ulos liikkeestä tämän käytetyn linssin kera. Olin jo hiukan iloinnut uudesta päivitetystä kamerasta ja litteästä pancake-linssistä, mutta tosiasiassa olen ihan tyytyväinen nykyiseenkin, enkä välttämättä siis tarvinnut uutta. Uuden linssin tositestausta on nyt tehty täällä Wienissä, hiukan harmaissa olosuhteissa tosin, ja tämän postauksen kuvat antavat hiukan vihjettä, missä olemme tänään seikkailleet, kuka arvaa paikat?
Myöhemmin sitten paljastunee, onko linssiostos hyvä vai täysi hutilaukaus. On tosin sellainen tuntuma, että valokuvat on tällä reissulla enemmän vahinkolaukauksia kuin mietittyjä juttuja, sillä tällä reissulla Juniori on ollut kyllä tätä rakasta blogiakin rakkaampi ja tärkeämpi keskittymisen kohde. Mutta Wienistä vielä jossakin vaiheessa oikeakin postaus, kunhan tässä jahka. Tänään ollaan vietetty rentoa päivää ja strollailtu kylillä ja herkuteltu jätskillä ja kakuilla. Aikast namia!

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!

No comments:

Post a Comment