October 20, 2016

Syystunnelmia - Autumn Feel

Syysaurinkoinen sunnuntaiaamu on kuin tehty kävelyretkeä varten. Auringonvalo muistuttaa vielä kesästä, mutta samaan aikaan ilmassa tuntuu jo syksyinen kirpeys ja raikkaus. Syksyn värit ja valo ovat täällä vain hetken ennen sadekauden ja harmauden alkua, parasta siis nauttia niistä nyt!

Sunny Sundays are made for long walks. Sunshine still reminds us of summer but at the same time you can feel the crispiness of Autumn in the air. Autumn colours and light are here for a very short time only, we'd better enjoy them now!

Itselläni on jo kovasti mielessä tuleva lomasemme Wieniin, jossa siis Juniori ja minä vietämme muutaman päivän verran äiti-poika-aikaa ihan kahdestaan. Olen suunnitellut meille hauskaa tekemistä ja päänähtävyydet joka päivälle, mutta samalla varustautunut erilaisiin ex-tempore muutoksiin ja pörrännyt netissä esimerkiksi hakusanoilla "playground" ja "Vienna", noin niin kuin akuuttia juoksemistarvetta silmälläpitäen. Nyt sitten vaan ihmetellään, miten käsimatkalaukkuun mahtuu neljän päivän tavarat ja mikä ihmeen takki näihin syyskeleihin otetaan mukaan ja ai niin eurojakin ja hitsit kun olisin sitä saksaa vaan sittenkin opetellut joskus ihan oikeasti.

My mind is very much already in Vienna where Junior and I will be spending some nice Mum-Son time together. I have drafted us some fun things to do and see for every day keeping in mind that there will be changes to my plans and have also googled "playground" and "Vienna" for emergencies when there is an acute need to run and jump. Now I still need to figure out how to pack everything in hand luggage and what coat to wear for this weather and oh we need some euros and I really should have learned some German at school.


Nämä kuvat ovat Nymanin puutarhasta, jossa kävin pari viikkoa sitten. Puutarha on alunperin saksalaisen Messelin perheen koti ja kesänviettopaikka, mutta joka nykyisin on National Trustin omistuksessa ja siis avoin kaikille. Puutarhan huippuajat sijoittuvat 1930-luvulle, mutta toisen maailmansodan aiheuttamat henkilöstövähennykset ja talon tuhonnut valtaisa tulipalo 1947 olivat käännekohtia. Talo korjattiin vain osittain ja vuonna 1953 puutarha siirtyi testamentilla National Trustille. Puutarhamatkailijan kannattaa poiketa -kohde.

These pictures are from Nyman's Garden which is one of the amazing National Trust gardens.
Seuraavat jutut sitten sieltä Itävallasta, oikein mukavaa loppuviikkoa kaikille!

Next blog post from Austria, have a great rest of the week everyone!

No comments:

Post a Comment