September 18, 2016

Reigate 10

Voittajaolo. Olen tänään juossut elämäni ensimmäisen kympin kisani. Minä. Juossut. Kymmenen. Kilometriä.

Victory. I have today run my first ever 10k race. Me. Run. Ten. Km.

On ehkä tässä blogimatkalla selvinnyt, että liikunta ja minä emme ole koskaan olleet parhaat kaverit, mutta iän karttuessa sitä jotenkin huomaa ihan konkreettisesti liikunnan jos ei nyt iloja niin ainakin tarpeellisuuden jokapäiväisen jaksamisen kannalta. Mitään harrastamatta ei todellakaan istuta kahdeksaa tuntia tietsikan ääressä työpaikalla. Juoksu on ollut pienen lapsen äidille hyvä ja helppo valinta. Lapsen kanssa on vaikea sitoutua tiettyihin aikatauluihin, mutta lenkille voi puikahtaa milloin vaan itselle sopii.

Sports and me have never been bffs but somehow when you get older you start to realise that without any exercise you just can't sit by your desk for 8 hours at work either. Running is a good option if you small kids as you don't have to commit to any schedules but can go for a run whenever it suits you.

Juoksulenkillä ja myös itse Run Reigate -juoksutapahtumassa minua on auttanut ennenkin mainostamani MapMyRun, joka kertoo väliajan joka kilometrillä. Ilman sitä olisin joukossa aloittanut kisan ihan liian kovaa, nytkin oli vaikea pysyä omassa tahdissa, eikä kirmailla nopeampien mukana omalle kunnolle liian hurjaa vauhtia.

Oma kunto oli tänään 1:04:35 eli hiukan alle odottamani, vaikka reitille mahtui pari isoa ylämäkeä, joista etenkin se jälkimmäinen oli aivan tappajaluokkaa, ja minun, kuten kaikkien muidenkin näkemieni, piti osaksi mäkeä vaihtaa reippaaseen kävelyyn. Vaikka tavoitteenani oli juosta koko matka, ei tämä pieni kävely minua harmita, sillä mäki oli todellakin luokkaa hirmuinen, ja toisaalta olen treenatessa juossut täyden kympin, joten tiedän, että pystyn sen juoksemaan.

I user MapMyRun app when training and also in the race to help set my pace right. The app tells you your time per km so no risk of running too fast at the beginning. My result today was 1:04:35 which is a bit faster than I expected so I am very happy. My goal was to run the whole 10 k but unfortunately there were two big uphills on route and the latter one was just too steep so had to walk there a bit - as did everyone else I saw so this doesn't bother me. Besides I have run 10k when practising for this race so I know I can do it.

Nyt saa minun osaltani juoksutreenit vähentyä, sillä Englannissakin on nyt alkamassa sadekausi - kylmä ja pimeä ja sateinen syksy ja talvi, jolloin ei juurikaan houkuta lähteä ulos lenkille. Harkinnassa ja haussa onkin nyt jokin muu, sisätiloissa tapahtuva harrastus, jotta en nyt ihan sohvaperunaksi taantuisi.

Now that I can tick this box I believe I will be running less the rest of the year. And not just because I have achieved my goal but also because rain season has started here in the UK - cold and dark and very wet autumn and winter when the last thing you want to do is go out for a run. I don't think so. Might look for something else, though, maybe an indoor thing to keep me from just sitting on the sofa.

Reipasta uutta viikkoa teille kaikille!

Have an active new week everyone!

No comments:

Post a Comment